USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Без двох рахунків: Волиньрада вимагатиме зменшити тарифи на газ

10 Березня 2020 12:46
Волинська обласна рада звернеться до центральної ради з вимогою переглянути тарифи на природний газ, аби зменшити напругу серед споживачів.

Про це йшлося 10 березня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення про звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Обранці громади звернули увагу на те, що вже з січня 2020 року споживачі отримали два окремі рахунки за природний газ – за його споживання і доставку. Вони впевнені, що у зв’язку з цим виникла необхідність перегляду тарифів на послугу розподілу природного газу.

Депутат Олександр Омельчук нагадав, що на минулій сесії облради озвучував цю проблему. Він наголосив, що подальше підвищення тарифів призведе до дедалі відчутнішого зубожіння населення.

Читайте ще: «Підвищення цін недопустиме»: Волиньрада вимагає переглянути тарифи на газ

«Депутати Волинської обласної ради занепокоєні ситуацією, що складається в країні навколо газового питання та тиску з боку західних партнерів стосовно підвищення ціни на газ для населення до ринкового рівня. Ми переконані, що таке підвищення тарифів на природний газ негативно вплине на рівень та умови життя більшої частини населення країни, оскільки очевидною постала різниця між доходами та необхідними витратами громадян, – вказали обранці громади в тексті звернення. – Для початку необхідно ліквідувати корумпованість, непрозорість та неефективність в енергетичній галузі України та провести дійові реформи, а не перекладати проблеми НАК «Нафтогаз України» на плечі своїх громадян».

Отож, депутати пропонують центральній владі переглянути тарифи на послугу розподілу природного газу, а саме його структуру (елементи витрат); привести тариф на послугу розподілу природного газу до єдиного значення для всіх мешканців країни з метою забезпечення соціальної справедливості; переглянути підстави нарахування за послугу розподілу природного газу для нових споживачів та тих, які у поточний чи попередній рік не споживають/споживали природний газ; переглянути механізми розрахунку розміру оплати послуг доставки природного газу; привести обсяг газу до еталонних умов вимірювання для побутових споживачів; переглянути можливості не розподілення оплати за послугу на окремі рахунки, що спричиняє соціальну напругу серед споживачів послуг.

Члени комісії підтримали проєкт рішення і рекомендували винести його на розгляд наступної сесії облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Суддя Дреддд Показати IP 10 Березня 2020 13:54
а шо це за Центальна рада?
Суддя Дреддд Показати IP 10 Березня 2020 13:55
перерошую ЦЕНТРАЛЬНА РАДА
Пилип Орлик Показати IP 10 Березня 2020 15:37
Що це за життя, Господи? Як не прийде нова СВОЯ українська влада, так і починається все по новому, нові чиновники все щось хочуть-хочуть, все розказують, що вони з народом, а в результаті як платили споживачі за той газ при Петрові Порошенкові по 8.50 грн. за один куб. метр так і далі платимо, тай у 2020, 2021 роках будемо платити. А цей Зеленський придумав платити ще за транспортировку газу по трубах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus