USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Без гучних гулянь і у вишиванках: як одружуються волиняни в умовах воєнного стану

6 Червня 2022 15:21
Від початку воєнного стану РАЦС у Луцьку зареєстрував 472 шлюби. Понад сотню сімей створили військовослужбовці. Кожна пара особлива і в цей нелегкий час молодята переосмислюють розуміння шлюбу.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У вишиванках узяли шлюб Антон і Тетяна. Нині вони з трепетом пригадують, як хлопець зробив пропозицію.

«Ми гуляли. Є гарна фотозона з квітами та стільцями на території Волинської Голландії. Я запропонував Тетяні сфотографуватися. З нами була її подруга. Тетяна пішла, присіла на стільчик, а подруга мала нас сфотографувати. Як тільки Таня розвернулася, я вже став на коліно, подарував їй тюльпани і зробив пропозицію. Вона відповіла: «Так». Я подарував їй поле тюльпанів. Вона була щаслива», – розповідає Антон.

Повномасштабна війна показала закоханим, як сильно вони цінують одне одного. Нині кожна мить разом – на вагу золота, тому рішення створити родину прийняли, не вагаючись.

«Я військовий. Так вийшло, що нині перебуваю в Луцьку, бо отримав травму. Тому при нагоді ми вирішили, що хочемо одружитися зараз», – говорить Антон.
Попри те, що пара вирішила взяти шлюб, обоє вважають: гучні святкування нині недоцільні.

«Ми не будемо гучно святкувати – посидимо в колі сім’ї та друзів. Щодня в Україні гинуть люди, тому ми не маємо бажання робити весілля. Вирішили розписатися у вишиванках. Це патріотично. До того ж, вишиванка – це наше надбання, а традиції забувати не потрібно», – переконаний наречений.

Працівники РАЦСу кажуть: навіть під час війни одружується багато пар. Серед них – і переселенці.

«Війна стала рубіконом для багатьох. Навіть пари, які прожили багато років разом, вирішили в цей нелегкий час одружитися, разом долати труднощі, разом іти до перемоги. Пари, які приїхали до нас на Волинь, теж реєструють шлюб», – розповідає працівниця РАЦСу Олеся Корець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 6 Червня 2022 16:06
То не всі. Є нащадки людей, які все життя наживались на українцях, продаючи фуфлижну ковбасу. Так от їм пофіг(як і їх батькам) і війна, і загиблі, і зламані долі людей. Вони все життя жили тільки для одного-набити кишені побільше, як треба буд, бігти подалі. Ті голуби є прикладом для всіх-до дупи ті гроші, якщо ти виховати не можеш адекватних дітей і получаються такі ...!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus