USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Безлад з луцькими маршрутками: чи чує влада пасажирів?

9 Травня 2014 08:00
На луцькі маршрутки щодня скаржаться городяни й гості міста. Найбільші нарікання на недотримання графіків руху, брудні салони. Лучани нарікають і на неналежну поведінку водіїв - від нехтуваннями правилами дорожнього руху до порушення норм етичного спілкування з пасажирами.Така тенденція триває роками. Контролює луцьких перевізників як управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради, так і державтоінспекція. Зміни, які бачать лучани в роботі громадського транспорту, - підвищення цін за проїзд.

Отож, ми поцікавилися у представників влади, чи такі скарги доходять до контролюючих органів, і як на них реагують.

У листі-відповіді на інформаційний запит Інформаційного агентства Волинські Новини начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Анатолій Миронюк повідомив, що перевізники Луцька, надаючи послуги мешканцям обласного центру, дійсно систематично допускають порушення.

«Основні порушення, які зафіксовані при проведенні перевірок, – порушення розкладу, схем руху, відсутність оголошення зупинок. Наприклад, у березні 2014-го управління провело перевірку дотримання умов договору. Ми склали 26 актів про порушення договірних зобов’язань», - інформує Анатолій Миронюк. Тобто, порушників усе-таки карають.

Зазначимо, договір з перевізниками Луцькрада укладає на термін від трьох до п’яти років. Відповідно до розділу 3 договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у місті Луцьку договір може бути розірваним з ініціативи міськради в односторонньому порядку у випадках: якщо перевізник неодноразово порушив (більше трьох разів протягом календарного року) умови договору, про що складені відповідні документи.

Чи стануть для лучан послуги з пасажирських перевезень європейського рівня – питання залишається відкритим.

Нагадаємо, що на початку цього року ми вже повідомляли, що лучан не влаштовує робота маршруток й городяни регулярно скаржаться до групи оперативного реагування «15-80».

Навіть торік, 2013-го року, на Волині подумували над затвердженням обласною радою норм поведінки водіїв.

Нещодавно агресивні перевізники зібралися під Луцькою міськрадою для таємних переговорів. А вже скоро вони зможуть більше заробляти, адже з 12 травня цього року у Луцьку подорожчає проїзд у маршрутках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
дідо Показати IP 9 Травня 2014 08:12
Щоб вимагати якості обслуговування, то потрібно ПЛАТИТИ. Тариф повинен бути 7-10грн, тоді маршрутки будуть чисті та поремонтовані.
zbbas до дідо Показати IP 9 Травня 2014 08:29
Не будуть. Хто хотів то і по 2 грн. лад наводив. А всі інші звичайні бариги. Схема проста - зарплата водію мінімальна (щоб податок не платити) План йому 200-300 грн в день все інше в кишеню. Власник не платить податки, а водій має нелегальний дохід отже повязані. І щось змінювати нема ніякого бажання. Зараз план збільшать і водіям перепаде, а як їздили так і будем їздити
дідо до zbbas Показати IP 9 Травня 2014 08:57
Власник втікає від податків,водій приховує, бо низький тариф.Сплачуючи всі податки та відрахування ,перевізник буде у мінусі.
до непролсвітлених до дідо Показати IP 9 Травня 2014 10:12
податок з зарплати платиться з розрахунку від 2500 а не мінімалки обов"язкових зборів стільки,що голова кругом. обов"язкова стоянка з охороною. ремонти, масла. вандали пасажири................. джпс хто не ставив - той не тримається графіку. чого з ними не рвуть договора - питання......
Корінний лучанин до дідо Показати IP 9 Травня 2014 08:45
ДІДО, ти певно водій у перевізника або сам перевізник , якщо пишеш таке! Ти що не знаєш, які у людей зарплати та пенсії? НЕ ПИШИ ДУРНИЦЬ! Якби в УКРАЇНІ не крали то і пенсії і зарплати були достойні і тариф про який пишеш міг би бути.
дідо до Корінний лучанин Показати IP 9 Травня 2014 08:54
Не всі крадуть. Не суди про всіх по собі.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 9 Травня 2014 09:09
УМОВИ В УКРАЇНІ СТВОРЕНІ ДЛЯ ЦЬОГО!!!! ТИ ЩО ХЛОПЧЕ НЕ РОЗУМІЄШ? ЧИ ТИ ДЕСЬ НА ХУТОРІ ЖИВЕШ БЕЗ СПІЛКУВАННЯ ІЗ ЛЮДЬМИ ? ПРОСТО ВРАЖАЄ НЕДОЛУГІСТЬ РОЗУМУ, ЗНАНЬ ТА ІНШ... ІДИ КРАЩЕ НА РОБОТУ ТА ПРАЦЮЙ , А НЕ ТІЛЬКИ КНОПКИ ДАВИ. ТОДІ БІЛЬШЕ БУДЕШ ТВЕРЕЗО МИСЛИТИ.
йося моргенштерн до дідо Показати IP 9 Травня 2014 09:25
коментар було видалено
111 до дідо Показати IP 9 Травня 2014 12:03
Теперішній стан маршрутних таксі не заслуговує оплати 0,10 грн.
психу до дідо Показати IP 9 Травня 2014 15:42
коментар було видалено
до діда Показати IP 9 Травня 2014 08:36
а зарплата яка повинна тоді бути в людей. під*ри оскотеніли
дідо до до діда Показати IP 9 Травня 2014 08:55
А ти працюй краще та більше. Менше бухай, тоді зароблятимеш більше. Приватний перевізник незобовязаний спонсорувати ліниву бідноту
мой до дідо Показати IP 9 Травня 2014 09:28
Ти чого таки злий? Звідки така ненависть до звичайних людей? Чоловіки злі мабуть, бо імпотенти.
бабо до дідо Показати IP 9 Травня 2014 10:37
от і ти працюй більше і краще, а тарифи не чіпай! приватний перевізник вирішив, що взяв бога за бороду, але ми ще візьмемо його за яйця.
бабо 2 до бабо Показати IP 9 Травня 2014 16:59
на те він і приватний, щоб щось вирішувати. Напевне, влазив в кредити та борги, щоб займатись благодійністю. Іди на АЗС покричи і заодно запитай, чому вони підвищили ціну на пальне!
5 до бабо Показати IP 10 Травня 2014 13:31
коментар було видалено
собак@ Показати IP 9 Травня 2014 09:29
Слава Корупції! "Нещодавно агресивні перевізники зібралися під Луцькою міськрадою для таємних переговорів". Вітаю бариг від влади з успішними переговорами. Всім бажаю принципово відмовитись від маршруток!
до Миронюка Показати IP 9 Травня 2014 09:37
Що ти весь час скиглиш - є зауваження є зауваження. Ти замовник перевезень. Ти господар цього питання. В умовах договору з перевізниками є пункт - три зауваження і замовник (ти) можеш розірвати договір з перевізником. Міська рада хоча б раз це зробила? Ні. Чому? Відповісти, чи сам знаєш.От від цього весь бардак.
я Показати IP 9 Травня 2014 11:01
Водії маршруток (90%) агресивні хами.швидкість з якою носяться по місту просто неприпустима.наприклад один з нах наркоман !!!!!!!! уявляєте !!!!!!!(а може їх там багато) моя мама працює в наркодиспансері і взнала свого пацієнта. це ЖАХ!!!!!!!за кермом НАРКОМАН !!!!!!!!
ми до я Показати IP 9 Травня 2014 17:02
Так, його прізвище Марченко Олександр!
Ми Показати IP 9 Травня 2014 11:19
В місті повинен працювати комунальний транспорт. Якщо приватні перевізники можуть заробляти на маршрутах, то чому для МР це невигідно.
вони до Ми Показати IP 9 Травня 2014 17:12
Тому що ПРиватний первізник дбає як за своє. А в ДЕПО тільки і чекають, коли обід почнеться, то коли день закінчиться, то коли зарплату з державних дотаційних грошей дадуть...А приватний перевізник дотацій не отримує, проте пільговиків возить за власний кошт. В приватного перевізника НЕНОРМОВАНИЙ РОБОЧИЙ ДЕНЬ.
Шкода місто Показати IP 9 Травня 2014 15:52
Просто бойкот тим маршруткам та й все!!!Максимум зранку та ввечері...,а вдень-є тролейбуси! Чому у місті де йде виробництво тролейбусів нема тих тролейбусів??? Чому ми їздимо нещасними Богданами чи ще гіршими Еталонами, Іванами і так далі???? ДЕ МАНИ??????Як у м. Львів???Де тролейбуси як у Вінниці???Де зарплати,як у м. Київ??? Ау,люди, давайте реально бойкотувати,а не просто язиком говорити... Давайте скаржитись, фікусувати все це, контролювати,а ні журналістам давати інформацію, щоб це все контролювалось якось! Совісті нема,ні душі, ні поваги, ні культури!Кому війна,а кому мати...
не шкода до Шкода місто Показати IP 9 Травня 2014 17:06
А де хата, як в сусіда? А де ХР.Н, як в кума? А чому ти ще хочеш "максимум вранці та ввечері"? Чеши пішки - здоровшим будеш! Заодно подумаєш на самоті, як МАН придбати - зразу міліонером станеш. Продай квартиру - купи МАН! НЕВДАХА!!!!
Влада Показати IP 9 Травня 2014 17:20
Читаючи коментарі, складається враження, що їх пищуть або бідні пенсіонери (тролейбус до їхніх послуг) або невдахи, злі та ненависні люди! І весь цей бруд за 50 коп? Сором! Люди, схаменіться, сходіть на базар та запитайте, чого молоко по 7 грн, а не по 5 грн. В селян теж бензин подорожчав? Той селянин, до речі, щоденно безкоштовно на маршрутці їде на базар! На АЗС сходіть, там 1л пального зріс не на 50 коп, а на 7 грн.!!!!
Корінний лучанин до Влада Показати IP 9 Травня 2014 23:00
Шановний, читаючи Ваш коментар . складається препаскудне враження! Середня пенсія по Волині приблизно 1270грн., середня зарплата 2780грн. А ви ,шановний десь на іншій "планеті" живете. ЦЕ СОРОМ ВАМ ЗА ТАКУ НЕІНФОРМОВАНІСТЬ!!! ЛЮДИ ПРЕКРАСНО ЗНАЮТЬ ЩО ПО ЧІМ НА БАЗАРІ, І НЕ ТРЕБА ТУТ ТУФТУ ГНАТИ! КОЛИ ЗАРАЗ ВІДБУВАЄТЬСЯ СКАЧОК ЦІН, БУКВАЛЬНО НА ВСЕ ТО РАХУЮТЬ ГРОШІ МАЙЖЕ ДО КОПІЙКИ І НІЧОГО ТУТ ДИВНОГО НЕМА! ВИ ХОЧ ЗНАЄТЕ ЯК ЗРОСЛИ ЦІНИ НА ЛІКИ? ОТО ПІДІТЬ АПТЕКУ І ПОДИВІТЬСЯ! Я вже не раз був свідком коли в аптеці людині не вистачало грошей на ліки бо ціни ростуть майже щодня , І НЕ НА КОПІЙКИ ( оті 50коп. які згадуєте)! ТОМУ І ЗА ПРОЇЗД ЛЮДИ ТРИВОЖАТЬСЯ!!! Я до цього із розумінням СТАВЛЮСЬ бо не кожному проїзд буде по кишені!!
до не шкода Показати IP 10 Травня 2014 22:21
правда в очі коле

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus