USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Луцьку запустять новий маршрут №23а, на який пускатимуть тільки екологічні автобуси

3 Березня 2021 11:59
У Луцьку оголосили конкурс на новий маршрут для міських автобусів - №23а, згідно із яким громадський транспорт курсуватиме від церкви у селі Рованці до вулиці Карбишева.

Про проведення конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування №23 та 23а розмовляли під час засідання виконкому 3 березня.

Як повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов, станом на сьогодні ніхто з перевізників не подав документів на участь у конкурсі, а термін чинного договору закінчується 15 березня 2021 року.

«По аналогії із маршрутами №10, 11, 25, 29 ми вирішили зробити наступну схему руху: в одному напрямку йдуть автобуси за маршрутом №23, в іншому - №23а. Це робимо для того, щоб можна було зберегти даний маршрут і водночас забезпечити перевезення мешканців 55-го мікрорайону – вулиці Карпенка-Карого і Задворецької», - розповів головний транспортник Луцька.

Так, згідно із проектом рішення на маршрут №23 та 23а планують пустити 7 автобусів.

Шлях за маршрутом №23 у прямому напрямку пролягатиме за такою схемою: Конякіна, Гордіюк, Соборності, Карпенка-Карого, Задворецька, Київський майдан, Волі, Словацького, Богдана Хмельницького, Данила Галицького, Гнідавська, Станіславського, Бенделіані, Дружби Народів (Шота Руставелі) із кінцевою зупинкою у селі Рованці.

Натомість у зворотному напрямку маршрутка №23а курсуватиме за схемою: село Рованці (Шота Руставелі), Дружби Народів, Бенделіані, Станіславського, Гнідавська, Данила Галицького, Ковельська, Глушець, Паркова, Волі, Винниченка, Василя Мойсея, Перемоги, Карпенка-Карого, Конякіна. Місця міжзмінного відстою на вулиці Шота Руставелі, у селі Рованці (церква) та на вулиці Конякіна на території КРЦ «Адреналін Сіті».

Розрахунковий інтервал руху – 12 хвилин.

Водночас, Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що перед тим, як оголошувати конкурс, у нього відбулася нарада із начальником управління транспорту та зв’язку Володимиром Степановим і з генеральним директором комунального підприємства «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимиром Пуцем.

«Жодних конфліктів не виникало. Я вважаю, що цей маршрут є доцільним. У автобусів, які нам пропонують перевізники, на ходу відвалюються колеса та піввісь. Вони залишають за собою хмару чорного диму. Ми не будемо більше допускати такі транспортні засоби на маршрути. І сьогодні є люди, які готові забезпечувати місто нормальними екологічними автобусами», - акцентував міський голова.

Водночас, член виконкому Сергій Балицький запропонував дві зміни до проекту рішення.

Зокрема, він ініціював зміну у пункті 5.11, у якому йшлося про те, що участь у конкурсі можуть брати міські автобуси категорії М3 класу з екологічними стандартами не нижче Євро-5.

Сергій Балицький запропонував змінити екологічний стандарт, що регулює вміст шкідливих речовин в вихлопних газах, до показника не нижче, ніж Євро-5. Окрім цього, він висловив ініціативу скоротити термін договору на перевезення пасажирів за маршрутами №23 та 23а з п’яти років до двох.

Члени виконкому проголосували «за» основу проекту рішення і за усі запропоновані зміни.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЛУЧАНКА Показати IP 3 Березня 2021 12:33
Дуже зручно їхати на роботу на 40-й кв. з Київського майдану 23 маршруткою так розумію що маршрута цього не буде? Тролейбус на 40кв. ходить тільки один і то після 9 год. тількі на Гордіюк залишається 29 та 12 маршрутки часом дочекатися неможливо. ,Мене вражає як ходять тролейбуси 15а наприклад ще один не доїхав до автозаводу як їде наступний хто так розраховує графік ? Може люди їдуть не тількі по кругу? Чего не пустити більше тролейбусів на маршрут №1 №2?
лоргі Показати IP 3 Березня 2021 12:47
а хто буде возити людей з київсього майдану до там таму як зараз 23 їздить
Лучанин Показати IP 3 Березня 2021 14:05
А з Перемоги на Володимирську чи Львівську можна буде чимось дістатися колись чи тільки й дивитися як консерви з кількою повз зупики пролітають? І це при умові що ніхто не говорить про дотримання норм тільки сидячі пасажири, хоч би влізти можна було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus