USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

З 1 січня безплатного проїзду для пільговиків у транспорті не буде

5 Серпня 2015 14:38
Міністерство соцполітики і Мінінфраструктури технічно повністю готові до того, аби вже з 1 січня 2016 року монетизувати пільги на проїзд у транспорті.

Про це під час тренінгу для представників регіональних ЗМІ в Українському медіа-центрі реформ заявила Світлана Кубальська, керівник відділу автотранспорту Мінінфраструктури, -повідомляє «Економічна правда».

З її слів, всі необхідні дані для запровадження адресної грошової допомоги у Мінсоцполітики є.

«Є всі розрахунки, скільки вони кожного року перераховують перевізникам за проїзд пільгових категорій населення. Єдине, в чому треба визначитися, це у порядку сум, яку держава має перерахувати кожному пільговику», - зазначила представниця Мініфрастратруктури.

«Приміром, у 2015 році на оплату проїзду одного пільговика передбачено 47 гривень. І це – на рік. Але ж ми розуміємо, що цих коштів замало. Їх ще може вистачити на оплату проїзду всередині населених пунктів, але ж ніяк не міжміський проїзд. Вважаємо, що розмір такої адресної допомоги має складати 250-300, а може й навіть 400 гривень», - підрахувала Кубальська.

Кубальська уточнила, що за умови заміни пільгового проїзду адресною грошовою допомогою, йтиметься про охоплення усіх без винятку пільгових категорій населення, незалежно від того, користуються вони транспортом чи ні.

«Людина сама вже вирішуватиме, чи витрачати ці кошти на проїзд, чи ліки, чи ще щось", - зазначила представниця Мінінфраструктури.

На її переконання монетизація пільги на проїзд у транспорті дозволить не тільки зберегти, а й розвинути маршрути у тих місцевостях, де наразі перевізники працювати не хочуть через те, що їхніми послугами користуються переважно пільгові категорії населення, що завдає їм збитків.

«Якщо замінити пільгу на проїзд адресною грошовою допомогою, то за цієї умови всі пасажири сплачуватимуть проїзд живими грішми. Відтак це спонукатиме перевізників розвивати й ті маршрути, які наразі вони вважають неперспективними», - пояснила Кубальська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанка Показати IP 5 Серпня 2015 14:43
Можливо й вірно ато сьогодні їду в транспорті і заходять з посвідченнями, за пару зупинок 3 пільговики. Водія аж шкода стало. Але потрібно пенсії і зп піднімати, щоб люди жили краще а тоді новації вводити.
зебест до Лучанка Показати IP 5 Серпня 2015 15:30
Ага, маршрутчика з його тарифом і надприбутками, точно, дуже шкода... А пенсіонери також будуть платити в тролейбусах?
Владик до зебест Показати IP 5 Серпня 2015 15:49
Якщо ти такий розумний, то, що тобі заважає отримати права кат ,Д, і йди надприбутки косити, може тоді зрозуміїш які там надприбутки і що це за робота!!!
Лучанка до зебест Показати IP 5 Серпня 2015 23:58
Пенсіонери отримують пенсію - чому б їм не платити?! Школярі платять за проїзд, а пенсіонери - ні?! А ті, хто взагалі за станом здоровя не можуть їздити, чому мають бути обділеними? Давно це потрібно було зробити.
Алекс Показати IP 5 Серпня 2015 14:51
брєд повний ця їхня ідея знову душать пільговиків які 400 грн . в рік вистачає на проїзд міський і міжміський проїзд. ще одна реформа болюча для людей та ще й дуже не продумана. А Світлана Кубальська хай краще дружить з головою.
ВОВК Показати IP 5 Серпня 2015 15:04
Це найкраща новина за останні пів року. (Я не є перевізник кондуктор чи водій тролейбуса). А то дійсно ходить по тролейбусу нещасний кондуктор з протягнутою рукою і тільки й чує : посвідчення, службовий і т.д. Тепер пільговики будуть вирішувати чи кататися по місту просто так, чи притримати копійчину на щось корисне.
Лучанин Показати IP 5 Серпня 2015 16:59
Підтримую нововведення. Завжди є категорії населення, яким потрібно допомагати. То тепер той, хто отримує допомогу буде думати - коли і як проїхати, а не кататися по 2-3 рази на день щоби побачити чи на колгоспному яєчка на 5 копійок подешевіли перед вечором. Це нововведення залишить в минулому скигління перевізників про заборгованість держави перед ними.
родина загиблого в А Показати IP 5 Серпня 2015 22:05
І на скільки поїздок в Гаразджу на кладовище і назад хватить ті ваші "живі гроші" ??? Ми їздимо туди майже щодня.
Лучанка до родина загиблого в А Показати IP 5 Серпня 2015 23:52
Не треба тиснути на жалість! Царство небесне загиблому))) Але в державі треба наводити порядок і монетизація проїзду - потрібний крок. В тролейбусі на маршрутах їдуть одні пільговики - оплачують проїзд одиниці пасажирів. Вас , особисто, дуже цікавить, наприклад, скільки часу працівники Луцького тролейбусного депо не отримують зарплату - а у них теж діти їсти хочуть...
юрист Показати IP 6 Серпня 2015 03:39
Поки що існує верховенство права! Державний службовець захищає інтереси Держави соціальні виплати виплачуються згідно постанов КМ які не відповідають вимогам Закону в десятки разів занижені. А пригадайте виплати щорічної допомоги пільговикам афганцям чи чорнобильцям замість 5-ти мнімальних заробітних плат віплачують 125грн. а експериментальні виплати - на електрику забули? а заборговані виплати на ліки чорнобильцям? і т.д. і т.п. а скільки позовів громадян пільгових категорій до Департаментів соцільної політики України та інших державних структур! Погіршити соціальні права легше всього а відстояти їх дуже важко та і взагалі нас простих пересічних громадян і так уже налаштували одного проти одного!
Інна Показати IP 7 Лютого 2016 15:46
Царство Небесне... і ))))) це як зрозуміти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus