USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Безробітним волинянам пропонують заробіток: заготовляти тверде паливо

22 Вересня 2016 19:58
До заготівлі щепи з відходів деревини пропонують залучати мешканців сіл та селищ Волині, де існує проблема з зайнятістю.

Про це йшлося під час візиту віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона на Волинь 22 вересня.

У Горохові високопосадовець оглянув Горохівську центральну районну лікарню, де з метою енергоефективності та енергозбереження перевели котельню на тверде паливо (щепу), а також встановили два твердопаливні котли «Кальвіс-500». Економічний ефект за опалювальний сезон становить 480 тисяч гривень, вдається замістити приблизно 200 тисяч метрів кубічних газу, що дає змогу підвищити температурні показники в приміщенні лікарні.


Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що в області є 600 тисяч гектарів лісу, а на кожному гектарі достатньо самосіву та пошкоджених дерев, аби заготовити на Волині до трьох мільйонів метрів кубічних щепи на рік. Так, для виготовлення щепи планують використовувати не ділову деревину, а відходи від переробки деревини та деревину, отриману під час очистки лісу. Заготівлю відходів лісу хочуть здійснювати з участю сільських та селищних рад. Оскільки у селах існує проблема працевлаштування, для очистки лісу можна формувати бригади. Щепу, з його слів, можна виготовляти одразу на місці, залучивши відповідне обладнання. Це дозволить отримувати надходження до місцевих бюджетів від податку з доходів фізичних осіб, дешеву щепу та підвищувати енергонезалежність області.

Наразі в області на альтернативних видах палива працюють приблизно 400 котелень. На важливості переходу на альтернативні види палива акцентував увагу віце-прем’єр-міністр, зазначивши, що нещодавно пустили в експлуатацію котельню потужністю 5,5 мегавати у Вінниці. Це найбільш потужна котельня на щепі з працюючих в місті, хоча її запуск супроводжувався дискусіями. Зі слів Володимира Кістіона, завданням ОДА є створення стимулів для того, щоб споживач енергії робив правильне рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Едвард Показати IP 22 Вересня 2016 20:32
Пропоную закуплювати торфобрикети по тепловідачі почті як уголь но дишевше
Мещанин Показати IP 22 Вересня 2016 20:34
Можливо ми знову шишки збирати будемо.
Ахванасій Показати IP 22 Вересня 2016 20:55
Баригам нехватає рабів.
сухецький Показати IP 22 Вересня 2016 21:01
у нас у с вілиця шацького району хочуть встановити бочки для випалювання деревного вугілля всупереч законодавству а місцева влада або в долі або крутить кіно
цвид Показати IP 22 Вересня 2016 21:05
хто давав землю під розміщення отих бочок.......віннічукс чи гінчук і
Волинянка Показати IP 23 Вересня 2016 08:39
Цікава позиція голови ода він певно не знає що в процесі гноіння лісових рештків утворюється родючий шар грунту який дає можливість молодим деревам проростати та зміцніти.А як мені відомо то лісові масиви запобігають ерозії грунтів .Чи нам непотрібні родючі землі здатні відтворюватись і приносити прибутки для Волині Детальніше про склад та властивості грунтів можна дізнатись перепрошую за неточність десь в класі 3 .? Весь світ використовує енергію вітру .сонця а ми будем бити щіпу а суть в тім що цінну породу можна перевести у непривабливий нібото вигляд і за бакси продати я всі рештки гілляки ,листя перемішати на щіпу Чи нета .Хто проти ?
ххх Показати IP 23 Вересня 2016 10:31
ну придурки то кічились як котли газові ставили, тепер із тою щепою панацею роблять-вона що з неба в котел падає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus