USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Чи можуть волиняни відмовитися від централізованого опалення

8 Жовтня 2014 10:39
Все більше волинян виявили бажання переобладнати опалювальні системи, зокрема у будинках, що будувались у 60-70 роки і які мають димоходи. Також досить часто краяни обговорюють питання стосовно відключення власних квартир від централізованого опалення й переведення на автономне.

Про це під час брифінгу 7 жовтня Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев.

Однак переобладнати опалювальні системи у таких будинках – не означає зниження комунальних платежів.

Так, зі слів Сергія Кудрявцева, поодинокі відключення помешкань волинян від централізованого опалення, є перешкодою для подачі тепла в усьому будинку. Однак, якщо це хоче зробити весь будинок і побудувати поряд власний тепловий пункт чи окрему котельню на даху, то це добре. Адже для теплогенеруючих підприємств це - зменшення навантаження.

«Щоправда мешканці інших під’їздів можуть платити більше, адже котел все одно розрахований на певну потужність. Тому раціональним є повне відключенням будинків від центральної системи подачі тепла», - зауважив посадовець.

Разом із тим він зазначив, що виходом із складної ситуації є модернізація газових котлів, або перехід на альтернативні види палива: дерево, відходи деревообробної промисловості, торф, щепа і тому подібне. До того ж, усі котельні області планують перевести на альтернативні джерела палива: «Одним словом, у котельних будуть і газові, і альтернативні котли. Тобто, у нас буде не одне джерело палива, а декілька», - резюмував перший заступник.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало, скільки зекономили волиняни завдяки бойлерам та газовим колонкам та як уникнути планових відключень електроенергії у області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ВОНО Показати IP 8 Жовтня 2014 10:53
Кудрявцев, як і більшість наших так званих посадовців, повний дуб і абсолютно не володіє ситуацією. Те що він пропонує повна маячня. дахові котельні приватні фірми масово віддають Луцьктепло по причині їх нерентабельності, це як з колгоспами -давайте розвалим і будемо жити щасливо. Розвалили - села масово спиваються бо нема роботи, поля заростають лісом. З опаленням буде так же, адже організувати ефективну поставку палива жителі не зможуть і будуть мерзнути, а то і замерзати на смерть в своїх квартирках. Скажете буде газ? А тут якраз і хитрість відключити газ для дрібного постачальника надзвичайно легко, причину можна знайти за 5 хвилин, так що газу не буде з ймовірністю в 90%
тепло ау-ау-ау Показати IP 8 Жовтня 2014 11:10
А найкраще було б заплатити за газ Росії, так як це робить вся європа і не мерзнути. При юльці платили ж по 500 доларів і нічого. Але ж наше керівництво не мерзне, бо у всіх свої вілли і індивідуальне опалення, а ви людоньки мерзніть і потерпіть, а ми поживемо.
Анонім до тепло ау-ау-ау Показати IP 8 Жовтня 2014 11:28
Масковська секта розказала?
Анонім до Анонім Показати IP 8 Жовтня 2014 11:40
Та ні, герої з АТО.
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2014 11:38
Повний дибилізм.тільки автононмне опалення, а це крах і мерзлота,а як бідному пенсіонеру його встановити ще підкажіть будь ласка,
ВОНО до Анонім Показати IP 8 Жовтня 2014 12:33
пенсіонери, та ще й бідні, непотрібні еуропейській владі України, вони збиткові, а збитків потрібно позбуватись
Анонім до ВОНО Показати IP 8 Жовтня 2014 14:30
Ах ти непотріб буржуйська. Я 40 років пропрацював наладчиком на заводі, і держава мені дала мізерні пенсію,то я винен , ще й зараз немаю здоровя, то мене потрібно позбутися, Я ж не алкголік і не каліка,якому платять пенсію ні за що.А ти податки платиш,такі, як я платив. Ти в тіні і експлутаєеш народ То таких,як ти потрібно позутись.А,скажти,скільки нас бідних пенсіонерів 95 проц., а багатих 15-це бандити і злодюги.Якби в нас оцінювали людей по роботі, я б бідний не був, а багатий у Європі,бо одержував би те,що заслужив. А в нас всім однаково алкашам, бездельнкам порівну.От якраз у Європі я мав би найбільшу пенсію,бо працював, а не пив і не лежав, не сидів за столом, ремонтував складну техніку і зараз поремонтую.Я заробив квартиру, маю машину,але не маю стільки грошей,як ти ворюга.Страшна ти людина,дивись бо Бог тебе скарає і страшно,його ти повинен боятися. Бо я прожив слава Богу 63 роки, а ти не доижвеш зі своєю ненавистю
У-ух! Показати IP 8 Жовтня 2014 13:00
Все,що Радянська Влада(КОМУНІСТИ) робили для народа постійно гнобиться ...Жити простим людям все важче....Псевдо революції нічого ,окрім розвалу,не дають.
ВОНО до У-ух! Показати IP 8 Жовтня 2014 17:04
бо це не революціії, а путчі - тобто на місце одних кровососів приходять такі ж, нічого принциповно не змінюючи
НІНА ЛОГІКА Показати IP 8 Жовтня 2014 16:36
В нас не реально практично відмовитись від центрального опалення - і це факт, навіть як маєш ОСББ. Читала 2 толкових інтервю в журналі EXS з людьми, які мають справу з котлами. Крім того раніше один депутат розповідав їх схеми, тому це тільки на словах їх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus