USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – нова стоматологія для дітей

7 Листопада 2014 15:19
У Луцьку відкрили нове стоматологічне відділення в КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка», що по проспекту Волі, 3а.

Захід відвідали представники місцевої та обласної влади: Луцький міський голова Микола Романюк, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Федір Кошель, начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк та інші посадовці.
У ремонт і осучаснення роботи відділення з міського бюджету вклали майже 139 тисяч гривень; з коштів членської благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса» - 48 640 гривень; зі спецкоштів закладу – понад 20 304 гривень. Окрім того, до реалізації проекту залучили й 14 з половиною тисяч гривень благодійної допомоги.
Так, комфортне сучасне відділення працюватиме у дві зміни, забезпечуючи надання кваліфікованої стоматологічної допомоги дітям міста 7 днів на тиждень. У складі відділення працюють сертифіковані дитячі стоматологи – терапевти, ортодонти, хірурги. На його базі проводитимуться й планові профілактичні огляди школярів лікарем–стоматологом, що оптимізує роботу Центру профілактичних оглядів школярів, розміщеного на п’ятому поверсі цієї ж поліклініки. Це дасть можливість батькам одночасно з проведенням дитині щорічного обов’язкового медичного профілактичного огляду, здійснити огляд стоматологом. Відділення оснащене сучасними турбінними стоматологічними установками, працює система попереднього запису до лікаря, зокрема у телефонному режимі.
«Раніше огляд та лікування неускладнених форм карієсу відбувалися у шкільних стоматологічних кабінетах, відповідно до графіків, без присутності батьків, що, безперечно, викликало дискомфорт і для самої дитини. Вимоги до якості медичної допомоги, які постійно збільшуються, зокрема сучасна алергізація дітей, наприклад, на лікарські середники, вимагають присутності батьків під час проведення будь-яких маніпуляцій дитині, навіть під час її консультування лікарем. Це - вимога часу, яка потребувала якнайшвидшого вирішення, незважаючи на скрутний фінансово–економічний стан», - кажуть медики.

На прийом до стоматолога разом з мамою прийшла й 9-річна лучанка Аня, яка запевняє, що не боїться сідати у «страшне» крісло, бо лікар лікує практично безболісно.

«Лікувати зуби не люблю, але знаю, що це - необхідно», - по-дорослому розумно каже дівчинка.
«У мене діти – золоті. Завжди слухняно виконують те, що від них потрібно. Тому залюбки ходимо до стоматолога, який завжди потішить малечу іграшкою, книжкою чи іншою цікавинкою у нагороду за хорошу поведінку», - додає мама школярки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
олена Показати IP 7 Листопада 2014 16:05
А хіба там такі всі кабінети???? я вчора там була з дитиною. склалося враження, що зверху "приремонтували", а всередині те саме. кабінет був звичайний, совдепівський. сьогодні дивлюся - який гарний кабінет. скільки таких кабінетів? один??? тоді це - показуха. або кометичний ремонт всього-на-всього. окозамилювання і відмивання грошей.
жах Показати IP 7 Листопада 2014 17:09
Я буда там щ дитиною якій ще нема року,навіщо робити цю показуху якщо ця молоденька лікарка набідь чисті рукавички не оділа і полізла дитині в рот.Там кабінет салдепівський знов крадуть гроші.
Igor до жах Показати IP 7 Листопада 2014 17:22
Що за набір слів ?? ви гугл-транслейтом користвались))
Анонім Показати IP 9 Листопада 2014 00:09
Взагалі то я мама цієї дитини і лікар працювала в нас в гімназії,так що коментарі про рукавичкі зайві,я не пам"ятаю,щоб колись особисто лікувала зуби і лікар одягав рукавичкі))) А лікар дуже хороша!!!
момочка Показати IP 29 Листопада 2015 13:01
Напишіть номер по якому можна записатись на прийом будь ласка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus