USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Бібліотекарі кажуть, що у них свято із бурчанням в животі

30 Вересня 2009 14:02
Фінансування бібліотечної галузі у зв’язку з кризою в порівнянні з 2007 роком, за словами директора централізованої системи та Центральної міської бібліотеки для дорослих Людмили Голод, знизилось до критичної межі. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як запевняє пані Голод, комплектація бібліотечних фондів у зв’язку із цьогорічним  спадом економіки майже припинилась, окрім функціонування деяких державних програм. Натомість бібліотекарі змушенні поповнювати запаси літератури на кошти, отримані з впровадження платних послуг в книгозбірнях. У залі навіть пролунала репліка, що у бібліотечних працівників свято із бурчанням в животі.
На святкуванні 60-ї річниці роботи Центральної міської бібліотеки для дорослих, приуроченої до Всеукраїнського дня бібліотекаря, мер міста Богдан Шиба зізнався, що кожного дня  користується послугами бібліотеки, а тому чудово знає про проблеми галузі.
«Бібліотеки пережили період абсолютного безгрошів’я, а тепер переживають період різного ставлення. Відчуваю, що це ставлення зміниться», ― сказав  міський очільник.
Представники міської та обласної влади у привітанні були солідарні в тому, що бібліотечна справа в основному тримається на ентузіазмі працівників галузі. Адже заробітна плата працівників бібліотечної галузі – одна з найнижчих в Україні, але пані Голод запевняє, що бібліотекарі працюють не заради грошей, а в першу чергу для задоволення потреб читача.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus