USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Білецький: «Це - Кабмін бізнесменів і вінницьких хлопців»

27 Квітня 2016 07:00
Українська влада не здатна завершити конфлікт на Донбасі та змінити життя країни, - про це в інтерв'ю Gazeta.ua заявив перший командир полку «Азов», народний депутат Андрій Білецький.

«По-перше, українська влада абсолютно імпотентна. Куди їй воювати? Подивіться на новий Кабмін. Ми маємо країну в часи війни. Згадайте часи арабо-ізраїльських серйозних протистоянь. Згадайте Кабінет міністрів Ізраїлю. З кого він складався? З вчорашніх терористів, військових. У всіх сферах життя. Кого ми вибрали в Кабмін? Це ж показник того, чи збирається влада взагалі щось відстоювати. Це Кабмін бізнесменів, договорняків, вінницьких хлопців, незрозумілих людей. Вони можуть торгувати, але не можуть воювати принципово. Війна - це ж не тільки танки, гармати. Путін вів давно з нами війну. Інколи холодну, інколи гарячу.

По-друге, навіщо Донбас Петру Олексійовичу? Що, він справді душевно вірить, що соборність і цілісність України для нього святі слова? Святі слова – «я гарант-майор». Навіщо в такому разі утримувати цей Донбас? Це проблема, конфлікт з Росією і так далі. Ситуація ідеальна. З одного боку є на чому ділити величезний військовий бюджет, з іншого є військова загроза, яка не дає виплеснути внутрішню напругу в країні. Так і треба заморозити, хай буде. Все чудово. Так влада буде триматися довше. У разі чого можна звинуватити будь-яку опозиційну діяльність в тому, що вона є «п'ятою колоною», і ввести, наприклад, військовий стан».

На думку Білецького, зараз у владі немає людей, яким довірятиме народ.

«Людей покинули напризволяще. Довіри до влади немає, вони не вірять, що завтра буде краще. Це не Черчіль, який може сказати: «Давайте підтягнемо пояси та переживемо важкі часи заради Британії». Тут нема осіб у владі, яким повірять. Народ плюне на телевізор в такому випадку.

Система справді була зламана, - каже Білецький. - Не можуть встановити «модель Януковича». Але вони всі пташенята «гнізда Кучми»: Петро Олексійович, Янукович. Для них «кучмізм» 2001-2003 років - це ідеальний режим влади: трохи демократія, трохи свобода слова, все між своїми, все нормально, ментів усі бояться, менти бояться СБУ, суди підконтрольні. Безумовно, це для них ідеальна модель. «Ми йдемо в Європу». А що взагалі будується? Балкани, Британську імперію, Румунію, Польщу ми будуємо? Яка модель? Ми навіть парламент не можемо збудувати. Президент сказав: «Нам потрібні мажоритарними», зараз кажуть: «Нам не потрібні мажоритарники, нам потрібна пропорційна система». Вони навіть в таких основоположних речах не можуть виразно щось сказати. Пливуть за течією. Кожна українська влада буде хотіти таку модель, бо вона ідеальна. Не треба демонізувати тільки президента, це ж вся команда. Навіщо вона йде? В ідеалі - стояти при такому болоті, яке було при Кучмі».

Перший командир «Азова» вважає, що не треба чекати третього Майдану.

«Я не очікую від нинішньої влади нічого. Головне, щоб вони за час свого правління не знищили країну. Але не буду позитивним пророком. Не варто думати, що це може закінчитись якимось Майданом, докорінними змінами і так далі. Все суспільство повинно чесно побачити ситуацію. Об'єктивно ми стоїмо перед прірвою в соціальному, військовому, державному плані. Її треба бачити. Треба розуміти, що просто не буде. Потрібно повністю ламати стару систему і будувати нову країну. По-іншому ніяк. Це вже не підлатаєш або не пофарбуєш. Це руїни у прямому сенсі слова».

Нагадаємо, новообраний прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час розподілу міністерських портфелів доклав максимальних зусиль, аби взяти у новий уряд перевірених та наближених чиновників. До слова, своїм останнім розпорядженням на посаді спікера Верховної Ради підняв зарплату нардепів майже втричі - з 6400 до 17 650 гривень.

Наскільки це необхідно можна побачити по автомобілям, якими володіють старі та нові українські міністри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
13 Показати IP 27 Квітня 2016 09:17
Умнічка. Під кожним словом можна підписатися
митяй Показати IP 27 Квітня 2016 10:37
Ломать не строить. Ломщиков много, строителей разумных нет. И не с Кучмы это началось а с Кравчука. Просто Кучма утихомирил и сказал "папа здесь - я". Все плохо - все видят. Война - хорошо?!!! Фронт на фронт, да так, чтобы города - в руины- это хорошо?!! Предлагайте, чтобы люди видели - как будете строить, кто будет строителями, а кто - прорабом. Кота в мешке не надо предлагать, ибо любой кот в этом случае - грабли. Где то так. Умных много. Разумных не осталось.
да Показати IP 27 Квітня 2016 10:43
на жаль, лише одна людина ( та її полк доборовольців) із 42 000 000 населення України дійсно хоче правди та обороняє країну...
Правда Показати IP 27 Квітня 2016 12:01
Розумний чоловік. Справжній комбат, який зумів створити один з найбільш боєздатних підрозділів (враховуючи, що хлопці починали з нуля). Нехай береже вас усіх Всевишній! Удачі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus