USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Біля антарктичної станції Вернадський випала рекордна кількість снігу – майже три метри. Фото

19 Грудня 2021 18:03
Біля української антарктичної станції Академік Вернадський 19 грудня зафіксували рекордний за 20 років рівень снігу – 2,75 метра.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

«До свята Миколая наші полярники отримали незвичний подарунок. Метеорологи зафіксували, що рівень снігу біля станції Академік Вернадський становить аж... 2,75 м: це найбільше значення за останні 20 років», – розповіли в українській антарктичній експедиції.

Полярники опублікували графік, з якого видно, що попередній рекорд було зафіксовано у 2016-му й становив 2,65 м, тобто на 10 см менше.
Учасники експедиції зазначають, що на острові, де розташовується станція, і тепер сніжить. І це при тому, що в Антарктиді зараз літо.

«Полярники героїчно відкопуються зі снігу вже багато днів поспіль, пінгвіни і пінгвінята не постраждали», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus