USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Біля берегів Кувейту в море витекли тисячі барелів нафти

13 Серпня 2017 21:50
В море біля спільного родовища Кувейту і Саудівської Аравії в Перській затоці витекло близько 35 тисяч барелів нафти.

Про це повідомляє телеканал Al Jazeera, передає 24 канал.

"Аварійні бригади все ще намагаються зупинити витік нафти поблизу південного району Рас-Аль-Цур у Кувейті", – заявив представник прес-служби Кувейтської нафтової компанії (KOC).

Він додав, що аварійні бригади також зосереджують зусилля на захисті водозаборів біля північних і південних силових і водонасосних станцій у районі Рас-Аль-Цура. Представник прес-служби компанії запевнив, що надалі прилеглі пляжі також будуть очищені від наслідків нафтового витоку.

Додамо, що влада Кувейту оголосила "план керування кризою". Нафтова пляма не досягла берегів Кувейту.

Згідно з оцінками місцевих нафтових експертів, розлив нафти трапився біля старого 50-кілометрового трубопроводу, який веде в місто Рас-Аль-Хафджі. Нафта витекла у води поруч із масивним нафтовим комплексом, будівництвом якого займаються Кувейт і Саудівська Аравія. Проект оцінюється в 30 мільярдів доларів. До нього також входить споруда нафтопереробного заводу, який щодня повинен буде переробляти 615 тисяч барелів нафти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus