USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Львівщині стався витік нафти у річку

3 Січня 2018 12:40
На Львівщині в річку Тисмениця стався витік нафти із копанок часів Австро-Угорської імперії.

Неподалік міста Борислав на Львівщині 2 січня в річці Тисмениця було виявлено забруднення масляними плямами. Причина – витік нафти із копанок часів Австро-Угорської імперії.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Департамент цивільного захисту Львівської ОДА, близько 15:00 в річці Тисмениця на відстані 200 м вниз по течії від міста Борислав було виявлено масляні плями.

Для з’ясування обставин на місце виїжджала комісія представників Дрогобицького управління водного господарства, «Дрогобичводоканалу», Дрогобицької РДА та опергрупи Дрогобицького райвідділу ДСНС.

«Попередньо встановлено, що забруднення спричиняють старі австрійські нафтові копанки в лісі на території Попелівської сільської ради Дрогобицького району. Встановлено бонові загородження на потічку від копанок та на річці для збору нафтопродукту та запобігання подальшому забрудненню. Ситуація контрольована. Припинено забір води із водозабору «Ріпне», вода з якого подається в місто Борислав», - зазначається у повідомленні.

Як уточнили в Управлінні ДСНС у Львівській області, наслідки ліквідовуються підрозділами ДСНС. Наразі площу забруднення назвати неможливо, оскільки річка протічна. За попередньою інформацією, внаслідок підняття грунтових вод стався витік сирої нафти із кількох нафтових копанок часів Австро-Угорської імперії.

Нагадаємо, у серпні минулого року на Львівщині стався витік нафти через нелегальну врізку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus