USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Помер правлячий емір Кувейту

16 Грудня 2023 17:49
Правлячий емір Кувейту 86-річний кронпринц Наваф Аль-Ахмад Аль-Джабер Аль-Сабах помер у суботу, 16 грудня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press із посиланням на державне телебачення Кувейту.

«З великим сумом і скорботою, ми – кувейтський народ, арабські та ісламські нації та дружні народи світу – оплакуємо покійного його Високість еміра шейха Наваф Аль-Ахмад Аль-Джабер Аль-Сабаха, який відійшов сьогодні до свого Господа», – сказав міністр емірського двору шейх Мохаммед Абдулла Аль-Сабах.

Влада країни не оприлюднила причину смерті кронпринца, йдеться у матеріалі.

Однак наприкінці листопада Наваф Аль-Ахмад Аль-Джабер Аль-Сабах був терміново госпіталізований через неназвану хворобу. Раніше державні медіа повідомляли, що у березні 2021 року він їздив до США для проходження медичних оглядів.

Покійний кронпринц раніше обіймав посаду міністра внутрішніх справ і оборони Кувейту.

Заступник правителя Кувейту та його зведений брат шейх Мішааль Аль-Ахмед Аль-Джабер Аль-Сабах, якому зараз 83 роки, вважається найстаршим у світі спадкоємним принцом. Після смерті брата він має стати правителем Кувейту.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2020 року в уряді Кувейту заявили, що Наваф Аль-Ахмад Аль-Джабер Аль-Сабах став новим еміром після смерті еміра Сабаха Аль-Ахмеда Аль-Джабера Аль-Сабаха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Грудня 2023 18:16
І що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus