USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Біля італійської Сицилії знайшли три підводні вулкани

12 Серпня 2023 07:39
У результаті глибоководної експедиції біля італійської Сицилії дослідники з університетів із майже десятка країн виявили три підводні вулкани біля південно-західного узбережжя острова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

За словами науковців, нещодавно відкриті підводні вулкани мають щонайменше 6 км в ширину та висоту у понад 150 метрів над морським дном.

«Ми вважаємо, що це дуже важливе відкриття, оскільки воно проливає світло на недосліджене морське дно. Середземним морем плавали тисячоліттями, але, на диво, ми дуже мало знаємо про його дно», – заявив Даріо Сівіле, дослідник Національного інституту океанографії та експериментальної геофізики (Італія), який брав участь у проєкті.

Читати ще: Біля Єгипту знайшли корабель віком 2300 років з безліччю артефактів

Зазначається, що експедиція проводилася з 16 липня по 5 серпня на борту німецького судна Meteor і була завершена кілька днів тому скануванням раніше недослідженого морського дна вздовж Сицилійського каналу.

Сівіле додав, що дослідники зібрали зразки гірських порід, включаючи відкладення лави, для аналізу в найближчі місяці.
«Ми помітили гідротермальну активність у цьому районі, але ще рано зрозуміти, чи є ці вулкани активними. Спочатку ми повинні проаналізувати їхні породи та інтерпретувати сейсмічні профілі у високій роздільній здатності», – зазначив він.

Під час експедиції дослідники також виявили уламки корабля розміром 100×17 метрів на глибині 110 метрів між вулканічним островом Ліноза та Сицилією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus