USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Біля станції «Академік Вернадський» нарахували рекордну кількість субантарктичних пінгвінів – це свідчить про зміни клімату

9 Квітня 2024 00:15
Українські полярники нарахували рекордну кількість субантарктичних пінгвінів на острові Галіндез, де розташована станція «Академік Вернадський». Їх там понад сім тисяч – по 500 пінгвінів на кожного дослідника.

Про це пише Національний антарктичний науковий центр, передає Бабель.

Рекордна кількість пінгвінів на Галіндезі свідчить про потепління й зменшення площі морського льоду в Антарктиці, через що тварини мігрують і захоплюють нові території.

До 2007 року субантарктичні пінгвіни не гніздувалися біля станції «Академік Вернадський». Учені вважають головною причиною змін пізнє розмерзання вод навколо острова Галіндез. Раніше в цій місцевості морози доходили до -20 С⁰ і нижче, й крига заважала пінгвінам полювати.
Читати ще: Українські дослідники виявили поблизу станції «Академік Вернадський» новий вид рослин

Цього ж сезону українські біологи нарахували на острові девʼять колоній теплолюбних субантарктичних пінгвінів загальною кількістю 35 тисяч, три колонії холоднолюбних пінгвінів Аделі загальною кількістю до пʼяти тисяч, понад 50 особин антарктичних пінгвінів, які надають перевагу транзитній зоні між Субантарктикою й Антарктикою.
Дослідникам важливо відстежувати динаміку зміни в популяціях пінгвінів. Це одна з ознак змін клімату в Антарктиці. До того ж, пінгвіни удобрюють крижаний континент послідом, створюючи ґрунт для антарктичної рослинності, а ще слідом за пінгвінами в бік Полярного кола просуваються хижаки, як-от морські леопарди й поморники.

Читати ще: У США вперше випробували машину, яка «охолоджує» Землю

Субантарктичні пінгвіни припливають на Галіндез на шлюбний сезон у вересні-жовтні. Тепер же вони тут і гніздуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus