USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пінгвінячі ясла: українські полярники показали, як підросли дитинчата пінгвінів

1 Березня 2023 00:25
Українські полярники з антарктичної станції «Академік Вернадський» поділилися світлинами дитинчат пінгвінів, які вже добре підросли.

Фото опублікували на сторінці Національного антарктичного наукового центру у Фейсбуці.

«Як і обіцяли, показуємо вам наших пінгвінчиків у яслах. Це такі об'єднання дитинчат, коли вони вже надто дорослі, щоб постійно сидіти з батьками в гнізді, але ще надто малі, щоб самим ходити в океан», – зазначають полярники.

Пташенята збираються у невеликі групи, за якими наглядає кілька дорослих пінгвінів. Батьки в цей час можуть разом вирушати на полювання за крилем, а повертаючись, годують малюків, причому лише своїх: їх вони вирізняють безпомилково.
Читати ще: Біля станції «Академік Вернадський» – пінгвінячий бебі-бум

Як додають учені, в цей час уже можна спостерігати цікаві картини, коли величенькі пташенята, розміром майже з батьків, бігають за ними і просять їсти, а дорослі тікають від них, мовляв, не буду ж я тебе до пенсії годувати.
Плавати в морі та самостійно добувати криль малеча вчиться після того, як перелиняє, тобто змінить пух на пір'я. Цей процес триває якраз, коли вони перебувають у яслах.
«Нагадуємо, що найпоширеніший вид біля нашої станції – це субантарктичні пінгвіни. Зараз на нашому острові їх уже близько 4,3 тисячі», – повідомляють полярники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus