USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Білорусь легалізувала криптовалюти і майнінг без податків

22 Грудня 2017 19:57
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет «Про розвиток цифрової економіки», який в тому числі легалізує поняття криптовалюти, блокчейну і майнінгу.

Згідно з документом, фізичні та юридичні особи можуть зберігати і майнити криптовалюту, проводячи з нею будь-які операції через біржі, повідомляє TJournal.

Президент Білорусії заявив, що декрет необхідний для залучення нових кадрів, «інвестицій в майбутнє» і розвитку IT-сфери в країні.

«Життя змінюється. Ще на початку року ми не могли говорити про якийсь там майнінг, блокчейн і ці нові криптовалюти. А вже сьогодні це стає реальністю. Тому життя і, природно, нормативно-правова база будуть змінюватися», - заявив Лукашенко.

Декрет ще не був офіційно опублікований, але білоруські ЗМІ цитують деякі його частини. Документ також легалізує проведення ICO, смарт-контракти та випуск власних токенів через резидентів Парку високих технологій (аналог «Кремнієвої долини») без податків до 2023 року. Серед компаній-резидентів: AIMatter, куплена Google, IBA IT Park, Belka Games і інші.

Крім криптовалюти, декрет встановив, що компанії з ПВТ можуть наймати іноземних громадян без дозволів, а співробітники можуть виїжджати з Білорусі без візи. Від податків також звільняються компанії, які надають резидентам ПВТ маркетингові, рекламні, консультаційні та інші послуги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Грудня 2017 20:40
Білорусь за своїми економічними показниками та ростом ВВП набагато випереджає свідомих.
упс до ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Грудня 2017 21:45
Або їдь туди жити або тут щось змінюй!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus