USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Білорусь може надати РФ до 15 тисяч військових: експерт розповів, чи піде на це Лукашенко

26 Грудня 2022 15:48
Директор Ініціативи Центр Європейської Стійкості в Берліні Сергій Сумленний вважає, що Білорусь може дати Росії біля 15 тисяч військових, але Лукашенко не піде на це.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Київ», передає ТСН.

«15 тисяч людей – це досить багато. Ними можна розмінувати мінне загородження, відволікати українську артилерію тощо. Але Лукашенко це не може зробити, бо він розуміє, що після цього він взагалі не зможе лишатися президентом Білорусі. Тому він буде обіцяти далі росіянам робити все, що завгодно. І буде давати їм все, що може», – зазначив Сумленний.

Більше того, він наголосив, що Лукашенко розуміє, що у разі вступу у війну, Білорусь перетвориться на військову ціль.

«Але Лукашенко розуміє, що якщо Білорусь приєднається до цього вторгнення, то перетвориться на військову ціль. І ось Білорусь можна буде бомбардувати Хаймарсами, бо Білорусь – не ядерна держава. На відміну від Росії. Головні підприємства Білорусі у радіусі досягнення Хаймарсів, навіть не висуваючи їх до кордону», – сказав директор Ініціативи Центр Європейської Стійкості в Берліні.

Читати ще: Не через гарматне м’ясо: військовий експерт пояснив, чому Білорусь важлива для Росії

Раніше білоруський опозиціонер, радник Світлани Тихановської Франак Вячорка заявив, що диктатори Путін і Лукашенко поки не готові відкривати другий фронт і кидати білоруських військових на війну в Україні, адже бояться протестів.

Водночас російський політичний аналітик, доктор історичних наук, професор Валерій Соловей вважає, що Путін хоче використати Білорусь, аби вдарити з її території по маршрутам постачання зброї в Україну з Заходу.

Раніше повідомляли, що на території білоруського аеродрому Мачулищи горів російський МіГ-31К, який може нести ракети Кинжал.

Читати ще: «Загроза наростає»: на Волині готуються відбивати напад із Білорусі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus