USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Загроза наростає»: на Волині готуються відбивати напад із Білорусі

26 Грудня 2022 13:44
Білорусь підтягує до кордонів з Україною техніку та живу силу, тому волинські бійці територіальної оборони, поліцейські, прикордонники та нацгвардійці постійно тренуються. Цього разу вони відпрацьовували знищення противників та оборону наших рубежів.

В одному з волинських сіл, що неподалік Білорусі, часто вимикають електрику, тому останні новини про ситуацію з того боку кордону місцеві дізнаються з газет або від родичів із Білорусі, хоча багато хто спілкуватися телефоном боїться, ідеться в сюжеті «Факти ICTV».

«Ми дзвонимо, бо ж переживаємо. Якщо під кордоном немає нікого, то вони кажуть так: «Звіра нема», – розповідає жителька прикордонного села Марія.

Селяни знають, що з того боку кордону – чимало російських військових і техніки, та в разі загрози всі готові захищати власний дім.

«Будемо захищатися, а не ховатися. Куди ми всі поїдемо? Та й як покинути дім?» – говорить місцевий Віталій.

Читати ще: У Волинській ОВА прокоментували, чи є зараз загроза з Білорусі

Усі підступи з боку Білорусі через ліси, дороги та поля продовжують укріплювати, а також тут зводять мінно-вибухові загородження на найбільш загрозливих ділянках, аби в разі наступу ворожа техніка не змогла пройти до навколишніх сіл і просунутися вглиб.

Свою саперну справу добре знає Олександр, який досвіду набув ще в АТО.

«Задіюємо на руйнування дороги, мостів і місцевості, де можливий прохід противника», – зазначає він.

Аби дати ворогу добрячого прочухана, наші військові постійно тренуються за різними сценаріями. Наприклад, зараз противник таки прорвався через кордон і зайняв позиції в найближчому селі, аби пройти вглиб області й далі.

«Роль мого підрозділу – виявити позиції противника, навести туди артилерію, скоригувати дії підрозділів, які йдуть на зачистку, на штурм населеного пункту», – пояснює боєць волинської бригади тероборони Андрій.
Читати ще: Чи може Білорусь напасти взимку? Думка Резнікова

Бійці контрдиверсійного підрозділу вистежують позиції ДРГ і намагаються оточити противника.

«Щоби ворог, який зайшов, не зміг покинути населений пункт, ми блокували дорогу, розгорнулися в бойовий порядок і мінімально просувалися», – зазначає боєць на позивний Гном.

Читати ще: На Волині сили оборони тренуються зупиняти ворожу техніку, яка може зайти з Білорусі

Населений пункт умовно звільняють підрозділи всіх силових структур області: тероборона, поліцейські, Нацгвардія та прикордонники. У кожного – своє завдання. Головне – діяти чітко, злагоджено, результативно та без втрат.

«Заходять підрозділи поліції і проводять заходи щодо встановлення осіб, які надавали допомогу ворогу, ДРГ. Якщо виникає загроза, то вступають у бій», – розповідає заступник керівника ГУНП Волині Віталій Ковальчук.

Поки наші військові тренуються, жителям прикордонних населених пунктів спокійніше. І хоч якими підступними були б плани обох диктаторів, наші бійці боронитимуть кожен клаптик української землі.

«Загроза наростає. Скупчення військ противника на території Білорусі збільшується. Ми до цього готуємося. Особовий склад вмотивований, готовий воювати і захищати нашу державу», – наголошує військовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Яша Показати IP 26 Грудня 2022 18:09
Невже білорусам хватить розуму піти війною
Хрен собачий до Яша Показати IP 26 Грудня 2022 20:36
Бульбаші вже нічого не вирішують. По факту це вже окупована без бою колонія кацапії, з губернатором лукашенкою. І якщо з Білорусі хто й полізе, то це будуть кацапи, а білоруси другим фронтом і масово здаватимуться в полон ЗСУ...
Анонім Показати IP 26 Грудня 2022 19:43
За цей час можна б було накопати кілька рядів глибоких ровів і замулити їх,щоб значно ускладнити агресорам вторгнення.
1 Показати IP 26 Грудня 2022 23:57
А ще за цей час можна було нормально підготувати побільше війська
Едуард Показати IP 27 Грудня 2022 12:50
Нападу не буде найближчим часом, рівень річок піднявся, ідуть дощі, важка техніка загрузне на грунтовій дорозі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus