USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ультимативно розмовляти з Україною в принципі неможливо», – Подоляк про переговори з Росією

22 Квітня 2022 23:20
Українська та російська сторони проводить ситуативні розмови в межах мирних переговорів. Проте існує домовленість публічно про ці перемовини не говорити, допоки не буде якихось узгоджених позицій.

Так радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк прокоментував заяву від 22 квітня представника російської сторони Володимира Мединського про продовження переговорів з українською стороною, зокрема Давидом Арахамією, пише ТСН.

"Ми домовилися, що поки не буде якихось узгоджених позицій, публічно ми не говоримо про ситуативні розмови. Друге: в нас постійно йдуть дебати з точки зору договору про безпекові гарантії, які є на рівні переговорної групи ", – сказав він в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Радник голови ОП також відповів на запитання телеведучих про те, чи змінилась ультимативна тональність російських переговірників.

Читати ще: «Вести переговори з Путіним – усе одно, що з крокодилом, який вчепився в ногу», – Борис Джонсон

"Я думаю, що Російська Федерація вже давно розуміє, що ультимативно розмовляти з Україною в принципі неможливо", – сказав Подоляк.

Він також наголосив, що Україна "була єдиною країною, на яку категорично було заборонено Російській Федерації нападати".

"Вона могла б напасти на будь-яку іншу країну і, певно, там отримала б якісь ситуативні успіхи. А на Україну – вона буде отримувати тільки ситуативні поразки. Тому ультимативні формати вони можуть залишити вже в минулому", – сказав радник голови ОП.

Читати ще: «Я не вірю світові після того, як ми побачили, що відбувається в Україні», – Зеленський

Він додав, що росіяни постійно устами різних своїх високопосадовців ставлять Україні якісь ультиматуми. Проте все це вони використовують перш за все для внутрішньої пропаганди.

"Тобто вони хочуть самі собі доводити, що вони – круті пацани. Ну, хай собі ставлять ці ультиматуми, хай собі там по них працюють і таке інше. Україна за 58 днів довела, що ультиматуми неприйнятні для нас, і доведе ще стільки, скільки нам буде потрібно", – наголосив Подоляк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus