USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Більше 10 тисяч квартир у Луцьку можуть лишитися без газу за борги

8 Липня 2015 18:46
У Луцьку спостерігається падіння рівня розрахунків за спожитий газ і за перше півріччя 2015 року становить 42,2 мільйона гривень, що на 302% більше, ніж за аналогічний період минулого року (10,5 мільйона).

Після різкого підвищення ціни енергоносія ситуація з неплатежами вкрай складна як на середину літа, хоча традиційно в теплу пору року люди намагалися погасити борги, накопичені в опалювальному сезоні, - ідеться на сайті Волиньгазу.

Заборгованість побутових споживачів газу у Луцьк становить 41% від загального боргу за газ всієї Волинської області.

На сьогодні борги за газ мають майже 10,5 тисячі домоволодінь, через несплату відключено 805 споживачів.

«Підприємство буде вимушене і надалі припиняти газопостачання боржникам, бо такі умови передбачені на державному рівні. Оскільки неплатежі стали непоодиноким явищем, будемо практикувати побудинкові відключення під час проведення планово-технічного обслуговування (ПТО) газового обладнання», - зазначив заступник голови правління з постачання та обліку газу ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Разом з технічними службами на виїзді працюватиму контролери, які допоможуть з’ясувати стан особового рахунку і консультуватиму про можливість реструктизації боргу в разі потреби.

Про проведення ПТО мешканців повідомлятимуть на дошках оголошень не пізніше, ніж за три дні до проведення робіт. З графіком ПТО можна ознайомитися на офіційному сайті ПАТ "Волиньгаз" в розділі "До уваги клієнтів"

Для того, щоб стрімке зростання заборгованості не привело до погіршення газопостачання всього регіону, підприємство радить споживачам своєчасно сплачувати за газ або звертатись в управління праці та соціального захисту населення для оформлення державних допомог – субсидій.

Нагадаємо, постановою НКРЕКП № 1640 з 1 липня 2015 року анульовано ліцензію ПАТ «Волиньгаз» на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу на території Волинської області. Отож, у зв`язку із зміною постачальника природного газу з 1 липня споживачам газу треба укласти новий договір і в подальшому проводити розрахунки за реквізитами нового товариства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 8 Липня 2015 19:06
Ми з панею Наталкою Семенівною думаємо, що то навіть добре-буде дисципліна у майбутньому в сплаті за газ населенням!
дідо Показати IP 8 Липня 2015 19:16
Давно пора
в шоке Показати IP 8 Липня 2015 20:31
Ну ви і тормоза,то буде як з гарячою водою,я плачу а сусід ні,а відключили у всіх,а тепер щей газ,ну ще світло відключіть і кам'яний вік!
Анонім до в шоке Показати IP 9 Липня 2015 09:27
світло і газ можуть відключити поквартирно
Лучанин Показати IP 8 Липня 2015 21:23
Ціна на газ викликала ще дуже серйозні питання в здравомислячих людей ще з 2005 року. От сусід в мене не платить і не буде. Тобто весь підїзд, як мінімум, залишиться без газу. Тоді, якщо побачу об'яву, куплю електрокотла і бачив я той Волиньгаз чи як там його в*сер зараз називається в одному місці. Живуть же люди без газу і непогано. Рийте собі яму, це вже норма.
Анонім Показати IP 8 Липня 2015 21:31
Дуті борги. Нам приписали за квітень 779 кубів газу при реальному споживанні і економії лише 110 кубів. Далі в липні попередження про відключення і приізд бригади відключати газ , а заявлені показники станом на 18 червня перевищили реальні показники по лічильнику на 535 кубів газу . Скажіть навіщо тримати штат людей які переписують показники, а в житті їх робочий день такий як і всіх. Чи може треба відпрошуватись з роботи щоб дочекатись контролера? А яка користь нам - споживачам? Щоб отримати лист щастя? А він не відповідає дійсності.Чи може таким чином, знаючи що термін ліцезії спливає - побільше отримати грошей на структуру, яка уже не продає газ????Чи банальна відмазка про збої в програмі? Коли довіри немає в людей до жодної структури / і розуміючи що ми платимо то до кишені " радєтєля " роботодателя пана Фірташа/ то довіри більше на стає і така позиція Волиньгазу в такій ситуації є злочинною. Зловживати терпінням , махлювати з показниками- щоб потім заявити про величезні борги - шановне панство треба мати хоч трохи совісті, а то знущання монополіста це вже достало!!!!!1
ЛЮСТРАТОР Показати IP 8 Липня 2015 23:52
ТО 10 000 Х 2 =20 000 ЛЮДЕЙ ДО ПРЕМЄРА КУЛЯ В ЛОБ ,ГАЗ ПО 70 ДОЛЯРІВ І НА МАЙДАН УРАААА!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus