USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Граблі, лопати, бензопили: понад сотня лучан прибирають ЛПЗ. Фото

1 Квітня 2017 13:51
Сонячного теплого ранку понад сто лучан вийшли на вулиці мікрорайону ЛПЗ, що у Луцьку, аби долучитись до загальноміської толоки. Серед них – пересічні містяни, працівники місцевого ЖКХ, депутати, чиновники, активісти.

Кеди, спортивні костюми, рукавиці – таке вбрання на чиновниках і депутатах побачиш не часто. Проте, об’єднала їх загальноміська толока, в рамках якої у визначених локаціях Луцька люди прибирають парки та сквери.

У районі ЛПЗ велелюдно – ще з 9 ранку тут орудує місцевий депутат Євгеній Ткачук, роздаючи реманент та захисні рукавиці, допомагає йому середній син Володимир. Для Ткачуків прибирання району перед Великоднем – звична справа та ледь не традиція, якій вже 7 років.
Євгеній Ткачук з сином
Євгеній Ткачук з сином
Зі слів Євгенія Ткачука, жаль, що нині в дітей канікули – в іншому випадку прибираючих було б ще більше, адже щороку школярі власними силами допомагають в прибиранні. Зі слів Ткачука, наступної суботи толоку продовжать і докладуть всіх зусиль, аби перетворити чагарники у гарну відпочинкову зону.

Долучився до прибирання і виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук. Він зазначив, що до «суботників» долучається регулярно, але на ЛПЗ приїхав прибирати вперше та додав, що сьогодні майже у всіх міста Луцька відбуваються «суботники».

«Хочу подякувати лучанам, організаціям, які задіяли своїх працівників, депутатам та чиновникам, які приїхали прибирати. Такі акції корисні не тільки тим, що місто стане чистішим, а й тим, що об’єднують лучан», – зауважив Ігор Поліщук.
Згодом прибуло і підкріплення – близько півсотні учасників Громадського формування «Варта Порядку» вирішили не стояти осторонь та, зайнявши позицію парку «Дубовий гай», відразу взялись до справи. Деякі з них живуть в мікрорайоні ЛПЗ, а є й такі, хто приїхав «за компанію».

Загалом прибирати мікрорайон вийшли близько сотні лучан. Спільними силами вони прибирають «Дубки», прилеглу територію, а також чагарники, що поблизу будинків.
Таких знахідок поруч з алеєю - безліч
Таких знахідок поруч з алеєю - безліч
Заступник міського голови Андрій Киця
Заступник міського голови Андрій Киця
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 1 Квітня 2017 20:44
Респект! Побільше б таких свідомих громадян, хоч би біля своїх будинків прибрати!
Анонім до Лучанин Показати IP 1 Квітня 2017 22:40
Що прибирають - добре. Погано, що смітять.
пішохід Показати IP 1 Квітня 2017 22:45
Колись також приймав участь у таких акціях, але зараз принципово не приймаю. Міська влада (в особі присутніх на фото депутатів і в.о. міського голови), яка не здатна організувата РЕГУЛЯРНЕ прибирання УСІЄЇ території міста г\вна варта. Місто реально заср\не по "саме нікуди" і разовим, показушними акціями проблему не вирішиш. Часто іду по вул. Гнідавській від мосту до мосту - декілька років тому зробили чудову дорогу і прекрасні тротуари. АЛЕ прекрасні тротуари не прибираються останніх 2 роки і покриті товстим шаром бруду, так що в деяких місцях тротуар обходжу по газону. Подивяться, що робиться на берегах Стиру в межах міста - вони загиджені усілякими відходами паск\д "відпочивальників". Подивіться що робиться під мостом (і навколо нього) на пр. Перемоги - там філія Брищенськогог сміттєзвалища, а таких місць у місті десятки.
Анонім до пішохід Показати IP 2 Квітня 2017 15:13
Це робота ЖЕКів!! Їм за це гроші платять! А перші заступники швиденько позвільнялись, щоб з них не спитали за бездіяльність!!!
До пішохода Показати IP 2 Квітня 2017 09:06
Потрібно не прибирання їм потрібен ПІАР ,на будь чому .
дід Панас Показати IP 3 Квітня 2017 14:42
Так повинні робити всі свідомі лучани, а несвідомих - тих хто гадить, відловлювати, пиз..ти і заставляти їх потім два тижня прибирати весь Луцьк!
Лучанка Показати IP 3 Квітня 2017 14:46
Акція хороша, не вистачає місту більш свідомих громадян, які прибиратимуть не лише в день акції, а регулярно біля своїх будинків, офісів та магазинів... А поросята які смітять нажаль є і будуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus