USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Більше половини шкіл Волині не мають внутрішніх туалетів

21 Вересня 2010 09:36
У 430 школах Волині, або 55%, відсутні внутрішні туалети, хоча більшість з них під’єднані до системи водопостачання та каналізації і могли б відновити роботу вбиралень всередині приміщення.
Таку інформацію 20 вересня під час селекторної наради озвучила головний санепідеміологічний лікар області Наталія Янко.
За її словами, саме неналежний стан вбиралень, відсутність умов для гігієни стали причиною нещодавнього захворювання 67 дітей у Євпаторії. Таких масових випадків зараження дітей кишковими інфекціями на Волині в цьому році не було.
Проте, за словами Янко, захворювання на вірусний гепатит по області у порівняні з минулим роком збільшилося на 50%. Відчувається також значний ріст інфекцій дихальних шляхів.
Лікар повідомила, що у минулому році на Волині започаткували програму відновлення внутрішніх вбиралень. Загалом заплановано відновити туалети у 42 школах. Цьогоріч вдалося це зробити у 29 навчальних закладах в 11 районах Волині.
Янко впевнена, що у тих школах, які є типовими за проектом будівництва і мають каналізацію та водопостачання, відсутність внутрішніх туалетів є упущенням директорів шкіл. Нині там зробили комори або склади. Дворові вбиральні нині діють у 423 школах області.
Під час перевірки, яку СЕС планує закінчити до 20 жовтня, в шкільних закладах виявили низку порушень саме щодо вбиралень. Янко каже, що аби дирекції школи не приховали недоліки, інспектори виїжджали у райони, щоб на власні очі побачити реальний стан справ.
Отримані дані засвідчили, що у 40% шкіл не витримані нормативи для вбиралень, тобто 1 туалет на 30 дівчат та один на 40 хлопців. Дворові вбиральні замалі, там неможливо зробити вологе прибирання, окремі споруди в аварійному стані, а вигреби нечистот потребують дезінфекції та очищення.
Зокрема, школи сіл Лище та Воютин Луцького району не виконують приписи СЕС щодо капітального ремонту каналізаційних мережі внутрішніх вузлів. У вбиральні школи села Римачі Любомльського району погнила підлога. А в надвірному туалеті ЗОШ №2 Любомля у стінах тріщини.
Усі порушники, за словами Янко, притягнуті за адміністративної відповідальності. Голова Волинської ОДА Борис Клімчук дав наказ директорам шкіл, що мають можливості відновити внутрішню вбиральню, зробити це за місяць.
«Занавісочки і герань через місяць там має. Інакше заява – і геть з роботи. Це стосується начальників райвідділів освіти та директорів шкіл для початку», – прокоментував Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
САМ Дурак Показати IP 21 Вересня 2010 10:09
Дарма! МИ і так вже майже у Е В Р О П І !!!
оксана Показати IP 21 Вересня 2010 12:18
Добре, що звернули увагу на цей напрям людської культури. Це треба розвивати! Однозначно!А то жах, жах...Колись японці одній чернігівській школі дали кошти на облаштування туалетів. А коли приїхали дивитись, що саме там зробили, то жахнулись.Зробили "дірочки в підлозі", без дверей, помити руки не має де, розвішувати туалетний папір ніхто не збирався... Зате стіни у яскраво-червоній плитці:) У директора школи був свій максимум - це туалет в приміщенні.Тобто, якщо не вулиці, то це вже супер:) А які ще можуть бути він бідненький і не бачив...
дідо Показати IP 21 Вересня 2010 13:39
ГАНЬБА КЛІМЧУКУ...НА ВСЯКИ ДУРНИЦІ ТА СВЯТКУВАННЯ ВИДІЛЯЄ КОШТИ ,А НА ТУАЛЕТИ ДЛЯ ДІТЕЙ ДУЛЮ..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus