USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Більше половини вчителів у комп’ютерах «ні бум-бум»

14 Лютого 2012 11:38
Комп’ютеризація сільських шкіл і навчання комп’ютерній грамоті сільських дітей мають стати пріоритетними напрямками роботи освітян у 2012 році.

Про це наголосив голова ОДА Борис Клімчук під час засідання колегії управління освіти і науки ОДА, 13 лютого.

Як розповів начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Хомич, у школах області є 6008 персональних комп’ютерів. У загальноосвітніх закладах І-ІІ ступенів на один комп’ютер припадає 14,5 учнів, а в школах І-ІІІ ступеня - 21 школяр.

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук зауважив, що цього року освітянам варто закцентувати увагу на навчанні дітей комп’ютерній грамоті і зосередитися на забезпеченні комп’ютерами усіх сільських шкіл. «Акценти на сільську школу давайте зробимо, забезпечивши комп’ютерними комплексами, бо міські діти мають це все вдома» - пояснив губернатор.

Тим часом, як зауважив Хомич, лише 38% педагогів області вміють працювати за комп’ютером. Це при тому, що 93% учителі краю мають повну вищу педагогічну освіту і вакансій майже немає, - додав головний освітянин Волині.

Борис Клімчук, звертаючись до ректора Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Михайла Сташенка, зауважив: «Скоро вчительку діти носом тикати будуть. Треба йти на півкроку попереду!»

Губернатор відзначив, що потрібно щонайшвидше адаптувати інститут до потреб педагогів, зокрема, організувати курсову перепідготовку вчителів, які викладатимуть інформатику в початкових класах.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України ініціює запровадження вивчення інформатики з другого класу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Семен Показати IP 14 Лютого 2012 13:01
Интересно, за какие шиши лицензионный Виндовс Купят? Неужели зарплаты педагогам как могли урезали и в отпуск за свой щёт каждый месяц отрправляют для того, чтобы сэкономленные средства направить в соответствующие органы кришировать пиратский Виндовс. Вообще, в бюджете школ нет ни пункта ни копейки на закупку лицензионного програмного обеспечения. Учитесь, дети на ворованном Виндовсе.
вчителька Показати IP 14 Лютого 2012 13:02
Ну, і про ВІППО згадали! Для них найкращий спосіб адаптувати "до потреб педагогів" - розігнати як мінімум половину. Рівень викладання більшості їх працівників - це просто знущання над слухачами курсів. Роками читають одне і те ж з конспекту, хоч бери звіряй (причому не розповідають, а дійсно читають)- просто для того, щоб час вбити. Як то кажуть - "ни уму, ни сердцу".Цікаві лекції,з яких дійсно можна щось взяти для роботи, читають запрошені викладачі і практичні вчителі. Правда, є викладачі професійні, які глибоко знають свій предмет, з толком його викладають і дають практичні рекомендації, наприклад Рудь Оксана Володимирівна, працівники відділу, який забезпечує проведення ЗНО, деякі методисти, що опікають предмети. Але переважна більшість пригріла тепленьке місце і користі від них - нуль.
вчитель Показати IP 14 Лютого 2012 13:24
треба всім вчителям видати по ноутбуку,такому як нещодавно придбали собі за бюджетні кошти депутати
іт Показати IP 14 Лютого 2012 15:21
за какие шиши лицензионный Виндовс Купят-- а є безкоштовний Лінукс- він як на мене цікавіший.
Семен до іт Показати IP 14 Лютого 2012 16:14
Учитель - сказано в втором посте: Роками читають одне і те ж з конспекту, хоч бери звіряй (причому не розповідають, а дійсно читають)- просто для того, щоб час вбити. В учителя конспект написан на год вперед, министерство проверяет соответствия материала с конспектом. Если учитель отступит от программы, его накзывают. Так и излагают на уроках материалы пяти-десяти летней давности, в т.ч. и компютерные науки.
вчителька до Семен Показати IP 14 Лютого 2012 17:34
По-перше, шкільні програми час від часу змінюються. По-друге, написаними раніше якісними конспектами дозволяють користуватися тільки з відома адміністрації і при певному досвіді роботи. По-третє, мова іде не про шкільних вчителів, а про науковців (у всякому випадку, вони такими вважаються), які мають вчити н о в і й методиці, тобто новим способам навчання учнів. А от більшість викладачів цього і не робить.
Семен до вчителька Показати IP 14 Лютого 2012 18:30
Учителю невыгодно развиватся, изучать что-то новое. Вся суть к тому, чтобы ученики сдали ЗНО. Но, согласен, есть исключения.
somesing до Семен Показати IP 22 Лютого 2012 09:30
Семене, мова не про вчителів, вони якщо й читають одне і теж то щороку іншим дітям, а бюрократи з віппо дійсно читають роками одне й те саме тим самим вчителям
Хатуль Мадан Показати IP 14 Лютого 2012 17:01
Давайте перевіримо на знання комп'ютера всіх вищих чиновників, починаючи з чивокуня і тобачнега. ото сміху буде!
:) до Хатуль Мадан Показати IP 14 Лютого 2012 18:36
Сам спочатку здай іспити, а то більш ніж клаву давити, напевно, нічого не вміеш! :)
Лучанин Показати IP 14 Лютого 2012 18:34
«Скоро вчительку діти носом тикати будуть. Треба йти на півкроку попереду!» - вже тикають, навіть в перших класах, але вчителі не винні. Їм зарплата не дозволяє йти попереду. Раніше (це при тих клятих "совєтах") вчитель міг придбати різноманітну літературу, бо тоді ЕОМ не було, чим постійно підвищував свій рівень. А зараз зарплати вистачає заплатити за компослуги, трохи поїсти та іноді вдягнутись. Вільний час іде на обслуговування сім'ї. Якби за прибирання та прання вчитель міг вільно заплатити, їжу купити вже готовою в кафе, придбати собі сучасний комп'ютер, та постійно оплачувати інтернет, мати можливість придбати нову літературу, то питань би не виникало. Влада сама винна в цих питаннях, бо не дає основної в ринкових умовах можливості вдосконалення людини - достойної заробітної плати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus