USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Більшість українців поки не планують повертатися з-за кордону. Опитування

14 Липня 2022 06:33
Близько двох третин українців, які виїхали за кордон через війну, поки не планують повертатися в Україну.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців пише Європейська правда.

Опитування проводили у травні та червні серед 4900 українців, які проживають у Польщі, Чехії, Угорщині, Молдові, Румунії та Словаччині.

Більшість опитаних біженців кажуть, що хочуть повернутися в Україну, коли з'явиться така можливість. Водночас 65% поки планують залишатися в тій країні, де вони опинилися, і 9% - переїхати в іншу.

Головним стимулом для повернення залишається зниження інтенсивності бойових дій.

16% респондентів зазначили, що планують виїхати в Україну в найближчі два місяці, але майже всі – тимчасово, щоб побачитися з близькими або вирішити справи. 40% з тих, хто планує повертатися, збиралися зробити це протягом наступного місяця.

В управлінні додали, що 70% респондентів виїхали з країни разом із кимось. Найчастіше біженці виїжджали з найближчими родичами. У 90% випадків члени сім'ї – жінки і діти. 82% респондентів залишили в Україні мінімум одного близького члена сім'ї.

77% опитаних біженців з України мають вищу або професійно-технічну освіту та досвід роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus