USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Українським біженцям в Чехії виплачуватимуть щомісяця по 200 євро

5 Березня 2022 11:19
Чехія зібралася виплачувати біженцям з України, де через напад Росії від 24 лютого триває війна, по 5000 крон або 200 євро щомісяця.

Відповідний проєкт закону вніс на розгляд уряду міністр праці та соціальних справ республіки Маріан Юречка, інформує ТСН з посиланням на Чеське радіо і novinky.cz.

Передбачається, що зможуть неодноразово отримувати фінансову допомогу протягом трьох місяців біженці без майна та грошей. Згідно з ініціативою, протягом перших 3 місяців перебування в Чехії біженцям з України мають намір надати гуманітарну допомогу у розмірі 5000 крон.

«Пропонується, щоб перша допомога у розмірі 5000 крон надавалася автоматично після видавання візи», – йдеться в документі.

Крім цього, уряд країни має намір виплачувати власникам житла, які розмістять у себе українців, по 1000 крон на особу протягом п’яти місяців.

Законопроєкт після схвалення урядом пройде прискореною процедурою затвердження в парламенті республіки. Міністр праці Маріан Юречка додав, що закон перебуває на стадії доопрацювання. Умови можуть бути змінені.

Остаточне рішення має бути ухвалене наступного тижня. Від початку нападу РФ на Україні тут зареєстрували близько 40 тис. біженців із цієї країни.

Як ми писали, згідно з даними ООН Україну покинули понад 1,2 мільйона людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus