USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Біля замку Любарта стріляли та цькували вівчарками. Фоторепортаж

21 Травня 2010 18:09
Обласне управління МВС провело в Луцьку «День відкритих дверей».

Люди, які побували пообіді 21 травня на Замковій площі мали змогу подивитися на зброю міліціонерів, засоби охоронно-пожежної сигналізації, на екіпіровку спецпідрозділів УМВС.

Кожен підрозділ органів внутрішніх справ представив інформаційні стенди. Фахівці розповідали про специфіку діяльності правоохоронців.

Найбільше відвідувачів виставки просто неба цікавила зброя, бронежилети та пересувна лабораторія експертно-криміналістичного центру.





Державтоінспекція виставила наряди у повній екіпіровці і спеціальними засобами на службових автомобілях.


Правоохоронці демонстрували підроблену продукцію, фальшиві паспорти, вилучену зброю. Зокрема, серед зразків були два вилучені револьвери, 1939 та 1944 років.


Будь-хто з відвідувачів виставки міг сфотографуватися поряд із бійцями у формі. Або ж приміряти бронежилет чи каску сапера.


Головний експерт-вибухотехнік НДЕКЦ МВС Анатолій Понікарчик демонстрував костюм, який одягають фахівці під час знешкодження вибухових пристроїв. Вага такого костюму - 40 кілограмів. Залежно від того, на якій відстані епіцентр вибуху, він витримує вибух, потужністю 200-400 грамів тротилу.


Свою роботу демонстрували працівники кінологічного центру. Собака Джесі під наглядом кінолога виконувала команди.

А спаніель Пона шукала наркотики.

Показали кінологи, як службовий пес імпровізовано затримує злочинця.

Правоохоронці спецпідрозділу «Сокіл» демонстрували прийоми рукопашної бою та самозахисту. Міліціонери показували, як захищатися від нападу зловмисника, у руках якого може бути зброя.


Начальник обласного управління УМВС Іван Прошковський розповів, що наступний подібний захід правоохоронці проведуть за місяць на Театральному майдані.

«Громадяни повинні знати, що таке міліція. Вони мають розуміти, що правоохоронні органи не карають, а захищають. Звичайно, хотілося би покращити технічне оснащення. На мою думку, на вулицях має бути більше міліціонерів. Збільшення кадрів плануємо за рахунок перерозподілу.

Плануємо найближчим часом підвищити рівень професійної підготовки, покращити технічне оснащення, впровадити новітні технології. Маю на увазі систему GPS, систему зв’язку. Будемо втілювати програму з будівництва і створення нормальних побутових та службових умов для правоохоронців», - зазначив Прошковський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Виктор Показати IP 25 Травня 2010 09:09
Да ментов и так дохрена в городе!!! Я заметил единственное место где нет ментов - это у себя дома )) Только вышел из дома - менты, сел в машину... на дорогах менты... Осталось вживить чип для отслеживания местонахождения человека и камеры в приватные места... ну коммендантский час, что-бы уже аааще!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus