USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Біологи змогли інтегрувати блокчейн у живі клітини

7 Січня 2023 00:56
Дослідники з США змусили клітини мозку мишей «вести літопис» подій, що відбуваються в них. Тепер історію активізації генів та білкових шляхів у клітинах можна буде «прочитати» завдяки особливому білку, який вміє самозбиратися в ланцюжок.

Про це інформує pasy.media.

Білковий блокчейн складається зі звичайних субодиниць, до яких при певних клітинних подіях додаються нові блоки. Вони відрізняються кольором і свідчать про те, що у цей момент активували потрібний ген. Пізніше такий білок можна витягти з клітини і розглянути під мікроскопом, що дозволить реконструювати хронологічний ланцюжок подій.

«Білок пам’яті» допоможе вченим відстежувати вплив ліків на клітини. Теоретично цей метод можна буде застосовувати для дослідження практично всіх клітин живих організмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus