USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бій у Мар’їнці: загроза «котла», важка артилерія, втрати. ХРОНІКА. ОНОВЛЕНО

3 Червня 2015 18:44
Сьогодні бойовики почали першу жорстку атаку на позиції сил АТО з часів Мінську-2. З 4-ої години ранку почався масований обстріл з важких озброєнь Мар'їнки та Красногорівки.

Терористи б'ють з "Градів", танків, мінометів та намагаються взяти українських бійців в кільце.



У добровольчий українському корпусі Правого сектора заявляють про можливий "котел" в районі Пісків і Авдіївки в разі прориву оборони в Мар'їнці. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник командира ДУК ПС Валентин Манько.

З його слів, у випадку прориву оборони в Мар'їнці, в "котлі" опиняться позиції військових в Пісках, Карлівці та Авдіївці.

"Після проведення розвідки і аеророзвідки вчора і сьогодні, після застосування важкого озброєння в районі Мар'янки, Пісків, Красногорівки можу сказати точно, що знову терористами готується наступ і черговий котел. Вони не соромлячись застосовують важке озброєння, вже летять не тільки міномети, але і САУ, і реактивна артилерія", - написав Манько.

Він зазначив, що за розвідданими, сепаратисти зібрали дуже велику кількість важкого озброєння - "Буратіно", САУ, "Гради", "Смерчі" - і велику кількість бронетехніки і живої сили в районі Мар'їнки, Красногорівки, Пісків і Первомайського.

"Якщо бойовики прорвуть оборону в районі Мар'їнки і Красногорівки, то їм тільки залишиться зачинити котел для Пісків, Карлівки та Авдіївки", - повідомив Манько.

У кого-то еще есть сомнения в том что для российского агрессора не существует никаких минских договоренностей!Да, пока ...

Posted by Манько Валентин on 3 Июнь 2015 г.


ЩО ВІДОМО ПРО БІЙ У МАР’ЇНЦІ 3 ЧЕРВНЯ

З ночі в районі Мар'їнки тривають бої. У штабі АТО кажуть, що контролюють ситуацію.

ДИВИТИСЬ ПЕРШІ ФОТО ТА ВІДЕО З МАР'ЇНКИ



11:44 У штабі АТО заявили, що на Мар'їнку наступають 20 танків і тисяча сепаратистів. Про це 5 каналу повідомив прес-секретар штабу в секторі "Б" Євген Сілкін.

"За станом на 10 годину 30 хвилин навколо населеного пункту Мар'їнка українські військові вступили в бій з російсько-терористичними військами. Приблизна кількість бойовиків - тисяча осіб. Злочинці використовують стрілецьку зброю, підствольні гранатомети і танкове озброєння. У той же час противник накопичує війська в районі Красногоровки. Учасники АТО використовують у відповідь стрілецьку зброю", - сказав він.

12:43 В боях у Мар'їнці вже отримали поранення більш ніж 30 бійців АТО. Про це в ході виступу з трибуни Верховної Ради заявив нардеп Павло Кишкар.

12:59 Українським військовим у районі Мар’їнки вдалося знешкодити диверсійно-розвідувальну групу бойовиків.

Під час бою 28-а бригада ЗСУ знищила танк і БМП бойовиків (час не уточнено)

13:30 Поранених успішно вивозять. Оточення - немає! Підійшли свіжі сили. Обстріл ворогом продовжується. Складно, але всі тримаються!

13:50 Сепаратисти в соцмережах заявляють про взяття міста та встановлення свого прапора.

13: 57 Волонтери повідомляють, що військові частково залишили позиції в Мар'їнці.

Водночас у керівництві ДНР заявляють, що не ведуть наступ, а військові частини самі залишають населений пункт.

13:15 Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Росія дала вказівку бойовикам починати військову операцію. Про це він заявив під час відвідування Міжнародного центру миротворчості та безпеки Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ в Яворові Львівської області.

"Росія сьогодні в черговий раз порушила мінські домовленості. Перед зустріччю Великої сімки Росія вчора зумисно зірвала зустріч тристоронньої контактної групи, а сьогодні дала вказівку своїм терористам починати військову операцію", - заявив Яценюк.

14:40 Українські бійці під Мар'їнкою взяли у полон пораненого російського солдата. Росіянин повідомив, що Мар'їнку штурмують 500 російських військових.

15:21 Поки українські військові бігали за носилками, росіянина розірвало на шматки. Ймовірно, російським "Градом".

15:31 Силам АТО в Мар'їнку прийшло підкріплення.

15:36 Сили АТО застосували під Мар’їнкою важку артилерію у відповідь на атаку бойовиків. Про це повідомив прес-офіцер Генерального штабу Збройних сил України Олексій Мазепа. З його слів, українські військові були вимушені відповісти на атаку бойовиків, застосувавши важку артилерію. “З метою адекватного відкоша ми були вимушені застосувати у відповідь важку артилерію. Вони нам просто не дали вибору”, — повідомив він. А також додав, що терористи ведуть обстріли позицій сил АТО в районі Маір’їнки з “Градів”, “САУ — 2С1” та мінометів.

15:42 Українські військові зупинили штормов дії бойовиків під Мар’їнкою. 7 бійців отримали поранення, загиблих немає. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак, слова якого на своїй сторінці у Facebook процитував журналіст Роман Бочкала.

15:45 Мар’їнка під контролем ЗСУ. Ворог зазнав значних втрат і відступає. Про це повідомляє ЗСУ (Центр) в Twitter. “15:30. Мар’їнка під контролем ЗСУ. Наша артилерія відпрацювала... Ворог зазнав значних втрат і відступає”, — йдеться у повідомленні.

16:00 "Ворог повністю розбитий. Добиваємо те що лишилось. Купа 200-х та знищеної техніки ворога. Завершуємо зачистку", - повідомляє ЗСУ (Центр) в Twitter.




16:19 Бойовики розпочали новий наступ на позиції сил АТО в районі Красногорівки та Мар'їнки. Про це у коментарі УНН повідомив начальник прес-центру АТО Олександр Поронюк. “Наразі в районі Мар’їнки та Красногорівки йде штурм позицій Збройних сил України незаконними збройними формуваннями. Залучені танки та артилерія. Також бойовики ведуть вогонь з 122—мінометів”, — повідомив він. О. Поронюк також додав, що внаслідок обстрілу з боку бойовиків у населеному пункті Мар’їнка тривають пожежі.

16:35 Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що російсько-терористичні війська стягують САУ і реактивні системи залпового вогню в район Мар'їнки.

За оперативною інформацією, наразі, російсько-терористичні банди під командуванням кадрових офіцерів ЗС РФ, отримали на...

Posted by Зорян Шкиряк on 3 Июнь 2015 г.


17:05 Під час обстрілу Мар'їнки загинув боєць 28 бригади, 18 поранених. 5 місцевих мешканців поранені і 1 загинув. Про це під час брифінгу повідомила радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Губа.

17:18 Начальник прес-центру АТО Олександр Поронюк заявив, що жодних "других штурмів" Мар'їнки не відбувається.

"Можливо, мене не так зрозуміли. Там триває перестрілка", - сказав він і додав, що масованого штурму, як вранці, немає.

17:18 Українська сторона Спільного центру з контролю і координації за припиненням вогню робить все можливе, щоб вгамувати ситуацію під Донецьком.

Про це "Українській правді" повідомив прес-офіцер Спільного центру з контролю. і координації за припиненням вогню Руслан Семенюк.

"Ми докладаємо усіх зусиль, щоб відбулася деескалація конфлікту і було досягнуто припинення вогню", - повідомив Семенюк.

За його словами, відбулися переговори в рамках СЦКК за часті української і російської сторони та ОБСЄ.

"Переговори вже відбулися. Я сподіваюся, що найближчим часом ми побачимо результати цих домовленостей про припинення вогню. З нашого боку було зроблено все, щоб це відбулося", - сказав він.

18:38 Над Мар'їнкою майорить прапор України!

Ситуація в районі Мар'їнки стабілізувалась. Про це повідомив начальник прес-центру АТО Олександр Поронюк.

“Наразі в районі населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка ситуація стабілізувалася, українські військові знаходяться на своїх позиціях. Над Мар’їнкою майорить державний прапор України”, — повідомив він.

19:45 Відомо, що під час бою під Мар’їнкою загинули троє військових. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук інформує радник Президента України Юрій Бірюков.

«Станом на 19:45 відомо, що під час бою під Мар’їнкою загинуло троє українських військових, 31 - отримали поранення. Знищені один ГАЗ-66 та два УАЗ-452. », — пише Бірюков. З його слів, бойовики здійснили 142 обстріли позицій сил АТО в цьому районі.

21:00 Юрій Бірюков повідомив, що кількість поранених збільшилася до 38. З його слів кількість поранених збільшується відповідно до отримання офіційної інформації від начмедів із прізвищами і характером поранень.

20:35 Бойовики намагалися відновити обстріли позиції сил АТО у Мар'їнці, але завдяки втручанню керівника української сторони СЦКК генерал-майора Андрія Тарана вдалося їх зупинити. Про це "Українській правді" розповів Руслан Семенюк.

23:00 Згідно з оновленими даними один боєць 30-ої бригади, якого раніше вважали загиблим, вижив. Таким чином, внаслідок бою отримали поранення 39 українських військових та 2 загинули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus