USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Бійка чи побиття: інцидент у тербатальйоні «Волинь»

11 Листопада 2014 18:22
Бійка між заступником командира Першого батальйону територіальної оброни «Волинь» Андрієм Дмитруком та рядовим Богданом Мухою може стати приводом для перевірки дотримання дисципліни у цьому підрозділі. Про це повідомляє Громадське.Волинь.

Деталі бійки та її причини розглядали під час засідання комісії з питань національної безпеки та оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції громадської ради при Волинській ОДА у вівторок, 11 листопада.

Батько рядового Богдана Мухи, Петро Муха, який прийшов на засідання комісії, повідомив, що 6 листопада майор Андрій Дмитрук побив його сина, через що останній отримав струс мозку та перебуває в госпіталі.

Сам Богдан Муха має звання майора міліції, але у батальйоні він служить рядовим, бо спеціальні міліцейські звання «не діють» в армії.

Батько бійця Петро Муха має свою версію розвитку подій. З його слів, 6 листопада Богдан стояв на посту, коли до нього підійшов майор Дмитрук та почав провокувати. Після словесної перепалки Дмитрук вдарив кілька разів Богдана Муху, однак той не наважився бити офіцера у відповідь.

Натомість у командира батальйону Сергія Козака інша версія подій. Козак стверджує, що двох військових «ледь розборонили», тобто це не було однобоке побиття. Після бійки на місце викликали міліцію, що зафіксувала інцидент.

Зі слів члена громадської ради Юрія Анцуха, потрібно з’ясувати, чи передали справу у військову прокуратуру, адже саме вона повинна розслідувати такі злочини.

Ще одним питанням, яке піднімав батько постраждалого бійця Петро Муха стало те, що після бійки із заступникома командира частини рядовому знаходитися на Сході, мовляв, небезпечно, адже йому вже погрожували. Тому батько попросив перевести Бондана Муху у луцький госпіталь, але на засіданні ради не могли приймати рішення про переведення, оскільки це не у їх компетенції.

Натомість голова Спілки ветеранів Афгангістану та член громадської ради Григорій Павлович закликав не робити на основі одного інциденту висновки про «безлад» у батальйоні. З його слів, встановити істину мають правоохоронці, а завдання громадськості засудити такий інцидент і сприяти тому, щоб у батальйонах був порядок.

Також член громадської ради Юрій Анцух запропонував після повернення Першого батальйону територіальної оборони на Волинь провести анонімне анкетування бійців, щоб дізнатися про можливі випадки «дідівщини» й інші негативні явища.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Семен Показати IP 11 Листопада 2014 18:31
Це той Муха що юристом підробляв в комуністів?
так це воно до Семен Показати IP 11 Листопада 2014 18:33
це ху.й.ло ще те мало його побили
очевидець до Семен Показати IP 11 Листопада 2014 20:36
Выдмовившись вик0нувати накази керівництва, що прописано в присязі, під час помаранчевої революції, він зрадив вдруге пішовши на конфлікт з хамом командиром
102 Показати IP 11 Листопада 2014 18:40
Дисципліна в армії - це ОСНОВА. Розвели бєспрєдєл кругом! Кожний корчить із себе великого начальника, ще й батьків вмішують. Оце армія! Мамині синки одні.
Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 19:17
Ні це ФСБ у всьому винне, вони їх заставили побитися через мережу "В контакті"
тербат Показати IP 11 Листопада 2014 20:01
это что дисбат или стройбат времен СССр
Командующий Показати IP 11 Листопада 2014 20:19
Мухе,подполковника, Дмитрука, в капитаны !
Комбат 1 БТрО - Серг Показати IP 11 Листопада 2014 20:32
На місці інцинденту (не побиття, а саме - інцинденту) було присутньо близько півтора десятка осіб, серед яких і офіцер військової служби правопорядку. По даному факту проводиться службове розслідування. За результатами його буде прийнято відповідне рішення. Прохання до всіх охочих дійсно розібратися в ситуації, а не опублікувати інформаційну бомбу - поговоріть із солдатами батальйону, щоб вони розповіли про взаємини солдата Мухи Богдана Петровича з іншими солдатами, адже "я особа зацікавлена і будь-якими методами буду захищати свого заступника" (цитата Богдана Мухи). Але, я ДІЙСНО БУДУ ЙОГО ЗАХИЩАТИ !!! Андрій Іванович Дмитрук ніколи не відсиджується в штабі (хоча по штабу вже було 7 обстрілів з БМ 21 "Град" і порядка 35 разів обстрілювалися з мінометів), а завжди з бійцями "на броні" виїзджає на виконання бойових завдань. Конфлікт був обоюдним, але факту побиття НЕ БУЛО. На мою особисту думку - є причина (повернутися в Луцьк, бо тут реально стріляють і страшно ВСІМ), а треба знайти привід. Якщо його немає, то спровокувати його - привселюдно обізвати ЧОЛОВІКА і послати його (не заступника командира батальйону, а саме МУЖИКА). Не треба бігти попереду паровоза, а зачекати результатів розлідування ІНЦИНДЕНТУ.
хе Показати IP 11 Листопада 2014 20:45
якщо це той Богдан Муха, який комуняка, то я вірю, що він може спровокувати бійку. тому не виключено, що він отримав по заслузі
ісса ндойє Показати IP 11 Листопада 2014 21:10
Після удару по зубах треба було засвітити з ноги по яйцях .... Тоді би не було скарг ...
людина Показати IP 11 Листопада 2014 21:42
придурки, знайшли час і місце битися. Бийте свій свого, щоб чужі боялися
мама Показати IP 11 Листопада 2014 22:31
а Дрижанков сидить і посміхається, це ж він самого початку знав що батальйон вирушить на Схід???
Я Показати IP 12 Листопада 2014 14:14
Лично знаком с Андреем Дмитруком не один год. Что касается работы (службы) могу характеризовать его исключительно как исполнительного, ответственного и грамотного специалиста, настоящего командира, офицера. Да, он бывает иногда грубоват, но исключительно по делу и исключительно в устной форме. Представляю как надо было его достать.
Руслан Показати IP 14 Листопада 2014 14:36
Я знаю Богдана по роботі, він надавав юридичну допомогу по одному питанню нашій сім'ї. І що з того, що працював у комуняк? Не чув від нього нічого про комуністичну ідеологію, він займався юридичними питаннями для простих людей в області. А той факт, що пішов добровольцем на схід говорить про ньго набагато більше, ніж про будь-кого, хто клепає тут різні коментарі. Знаючи Богдана, впевнений, він відстоює принципи справедливості тому і вирішив, не залишати це просто так. А за що ж ми усі зараз боремося??! !
РОМ Показати IP 15 Листопада 2014 07:51
БИТИ СВОГО В ТАКИЙ ЧАС .ГАНЬБА!
МОР до РОМ Показати IP 9 Грудня 2014 11:31
РОМ, а коли тебе на вулиці обзивають під*расом, ти у відповідь кажеш – «зараз не час, ганьба вам» ? Проста цікавість.
РОМ Показати IP 15 Листопада 2014 07:51
коментар було видалено
Українка Показати IP 15 Листопада 2014 16:07
А чим цей майор Дмитрук кращий за сепаратистів які знущаються над українськими полоненими? Лише дурні виріщують проблеми кулаками, якби він був порядною людиною,мав офіцерську гідність, він би ніколи собі не дозволив підняти руку на підлеглого (та на будь-кого). Через таких командувачів і маєм "Волноваху", "Іловайськ". Нажаль в нашій армії таких Дмитруків дуже багато, і проти їх свавілля не всі мають силу духу боротися. Всі ми знаємо, що ще жоден генерал не посадив генерала, міліціонер - міліціоненра, лікар - лікаря....... Який був "безпредєл" такий і лишився при новій владі, бо на місцях керують тіж самі Дмитруки. Богдан, хай Бог тобі допоможе в боротьбі за правду, Волинь з тобою.
Іван до Українка Показати IP 9 Грудня 2014 11:28
Ти б для початку почитала що комбат пише, а вже потім намагалася щось недолуге писати. Поспілкуйся з бійцями, якби всі командири, або хоч половина, були такими як майор Дмитрук, війну давно б завершили перемогою і не було б стільки жертв. Перед тим як щось писати, вмикайте мозок, якщо він звісно є - порада, безкоштовна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus