USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В міліції підтвердили опізнання тіл бійців «Світязя»

24 Грудня 2014 18:29
Начальник Волинського УМВС Петро Шпига підтвердив, що п’ятьох загиблих бійців «Світязя» таки опізнали. Про це він повідомив у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини.

Нагадаємо, як стало відомо, тіла п’ятьох бійців спецроти «Світязь» родичі з волонтерами забирають із Запоріжжя.

Петро Шпига каже, що сумнівів у результатах ДНК-експертизи, завдяки якій і опізнали бійців, немає.

«Батьки зараз там. Ми вирішуємо питання з усіма перевезеннями. Це рота спецпризначення «Світязь». Їх практично шість. З одним тілом ще є питання, проводитимемо перепоховання. П’ятьох зараз забираємо. Практично всі вони волиняни. В кожного були сім’ї, діти, дружини. Всі хлопці молоді, від 22 до 30 років», - каже він.

Бійці були поховані в Запоріжжі як неопізнані солдати, під номером. Петро Шпига пояснив, що вони загинули під час «Іловайського котла». Наразі офіційної дати прощання з бійцями ще не повідомляють. Чекають, коли родичі оформлять всі документи.

Про те, що відбулося під Іловайськом зі «Світязем», раніше розповідав командир роти особливого призначення «Світязь» старший лейтенант міліції Олександр Фацевич. «Бійці роти «Світязь» були у складі двох колон. Я із десятьма своїми хлопцями та підрозділами «Дніпро» й «Донбас» ішли на вісті першої частини, у другій були ті, які залишалися в школі разом із батальйоном «Миротворець». Коли всі вийшли із міста, нас засипали впритул із різних сторін артилерійським вогнем. Перша частина колони потрапила під нищівний вогонь під Червоносельським. Друга ж колона пішла в сторону Комсомольського, де їх теж розстріляли. Яка подальша була їх доля, я не знав».

Про вихід з-під Іловайська розповідав заступник командира роти Ігор Дрючан: «Ніхто не зміг прорватися. Колону розбили всю. Щойно поїхали - після першого села зліва почала бити артилерія. Колона була велика - до 4 кілометрів. Вона рухалась, а її обстрілювали з усіх боків, з усіх видів озброєння: стрілкового, ПТУРСів. Коли вискочили - побачили танки. 5 танків прямою наводкою били по автобусах, по машинах з людьми…»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus