USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Ми пишаємось вами!»: як Аваков нагороджував бійців «Світязя»

5 Лютого 2015 21:00
Бійці роти міліції спеціального призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області з боєм і без втрат вирвалися з блокади у Вуглегірську, який є частиною Дебальцівського плацдарму.

В актовому залі Міністерства внутрішніх справ сьогодні вітали працівників роти патрульної служби міліції особливого призначення „Світязь” Управління МВС України у Волинській області, - повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ. Нагадаємо, сьогодні бійців мають зустрічати у Луцьку.

Волинські міліціонери, а також військовий підрозділ протитанкової артилерії близько трьох діб знаходилися в оперативному оточенні і билися із танками і піхотою супротивника.

Як розповів старший інспектор взводу Ігор Дрючан, аби прорватися із утримуваного об’єкта (позиції волинян і приданої артилерійської групи були облаштовані в інтернаті) довелося викликати вогонь артилерії на себе. Далі військові і міліціонери, проклавши собі дорогу вогнем, здійснили 15-кілометровий марш і вийшли до своїх.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОМАНДИР РОТИ «СВІТЯЗЬ» ПРО ПОДІЇ У ВУГЛЕГІРСЬКУ

У Києві бійців привітав з поверненням міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Міністр подякував бійцям за захист українських земель від загарбників та нагородив їх за проявлений героїзм під час битви за Вуглегірськ.



«Хлопці виконали задачу на відмінно. Воювали бійці біля Вуглегірська. Три дні тримали оборону. Вийшли самі цілі та неушкоджені та вивели побратимів з ЗСУ. Ми вами пишаємося!», – сказав міністр.

«Величезне дякую вам, хлопці! Цей підрозділ наразі виповнював бойову задачу у Дебальцівському виступі. Задача була виповнена на відмінно. Воювали бійці біля Вуглегірська. Три дні тримали оборону. Вийшли самі цілі та неушкоджені та вивели побратимів з ЗСУ», - зазначив на врученні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

ЧИТАТИ ЩЕ: СИТУАЦІЯ У ВУГЛЕГІРСЬКУ: ЧЕТВЕРО БІЙЦІВ ЗАГИНУЛО, СЕМЕНЧЕНКА КОНТУЗИЛО

За «сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків і особисту мужність і відвагу, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України" службовців роти "Світязь" було нагороджено вогнепальною зброєю, а також нагрудними знаками „За відвагу в службі» та "За відзнаку в службі". Крім того, частина військовослужбовців роти отримали підвищення у званнях.



Також хвилиною мовчання міністр, члени колегії правоохоронного відомства та бійці вшанували пам'ять загиблих бійців "Світязя".

Привітати правоохоронців завітала й радник міністра внутрішніх справ України Тетяна Чорновол, яка за два дні до атаки приїздила до бійців батальйону у Вуглегірськ.

"На вашому прикладі потрібно вчитися. Ви зберегли життя всіх без винятку бійців спецбатальйону "Світязь". Поклали багато ворожої техніки. Ви найбільш достойні люди цієї країни. Україна зараз потребує захисників. Велика вам дяка! Ви – найкращі!" - зазначила Тетяна Чорновол.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus