USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Бійцям загону спецпризначення «Любарт» передали теплу форму і взуття

1 Березня 2023 18:28
Двісті комплектів зимового одягу і тактичного взуття передали нашим військовослужбовцям 1 березня Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та Луцька міська рада в рамках спільного проєкту. Форму отримають бійці окремого загону спеціального призначення «Любарт». Військовослужбовці цього формування несуть службу на ротаційній основі на різних напрямках, зокрема зараз на Бахмутському.

Загалом проєкт передбачає спільне придбання за кошти Фонду і бюджету Луцької громади п’яти тисяч комплектів зимової форми та взуття. На їхню закупівлю разом виділено близько 45 мільйонів гривень.

Як розповіла перша заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, до складу одного комплекту форми входять вітро- і вологозахисні штани та куртка, утеплювач, який можна використовувати окремо, надійне тактичне взуття зі спеціальною устілкою, що захищає ногу від проколів й осколків.
І одяг, і взуття – від місцевих виробників («Едельвіка» та «ІКОС»).

Форма відповідає вимогам Міністерства оборони та отримала схвальні відгуки від військовослужбовців, які перебувають навіть на гарячих напрямках.
Керівник штабу ОЗСП «Любарт» Андрій Дʼяченко звернув увагу, що хоч підрозділ трактують як луцький, близько 60% бійців не є лучанами. Військовослужбовці виконують на ротаційній основі завдання в різних регіонах, конкретно зараз – на Бахмутському напрямку.
«У нас війна народна, тому дуже приємно, що налагоджено хорошу співпрацю, що багато місцевих підприємців, небайдужі громадяни, Луцька міська рада, Фонд Ігоря Палиці допомагають формою, таким чином долучаючись до нашої спільної справи.

Війну, яку ми ведемо з російським окупантом, справедливо називають війною на виснаження. росія, попри всі санкції, має величезний фінансовий і демографічний ресурс. Як показує життя, росіяни готові недоїдати, жити в бруді, лайні, але вести цю боротьбу. Для нас це принципова боротьба, бо якщо ми перестанемо битися, ми просто зникнемо як народ, тобто нас знищать. Тому ми ведемо боротьбу на виснаження. І дуже приємно, що українці продовжують жертвувати, допомагати. Це вселяє віру, що, безперечно, боротьба закінчиться нашою перемогою», – сказав Андрій Дʼяченко.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зазначила: незважаючи на те, що календарна зима вже закінчилася, в більшості регіонах країни утримуються від’ємні температури, тому тепла форма бійцям вкрай необхідна.
«Ночі дуже холодні. У нас, на Волині, температура опускається до п’яти градусів морозу. А на сході та півдні значно холодніше. Тому дуже актуально надалі передавати утеплену форму нашим військовослужбовцям. До того ж, і одяг, і взуття зношуються. Тож оновлювати форму хлопцям потрібно постійно.

І сьогодні, продовжуючи проєкт Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та Луцької міської ради з укомплектування військовослужбовців теплою формою та взуттям, ми передаємо двісті комплектів нашому ОЗСП «Любарт». Це, зокрема, наші місцеві хлопці. Бажаємо їм повертатися додому живими, здоровими та з перемогою», – наголосила Катерина Шкльода.
Нагадаємо, 17 грудня 2022 року Луцька міська рада та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передали військовим першу партію форми – 1200 комплектів зимового одягу і тактичного взуття.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus