USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Бійців 51 ОМБ нагородили державними нагородами

11 Листопада 2014 14:14
В Адміністрації президента – близько 150 подань на вручення державних нагород бійцям 51 ОМБ. Готується ще близько півсотні.

Про це стало відомо під час засідання Координаційної ради при Луцькому міському голові щодо соціального захисту сімей мобілізованих військовослужбовців сьогодні, 11 листопада.

Зі слів голови ради Ярослава Мудрика, вчора, 10 листопада, командир бригади вручив ордени «За мужність» 4 бійцям 51 ОМБ. Всього вже подано 150 імен, з них 24 отримали нагороди, і готується до подання ще 50.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГЕРОЇЧНА 51-А БРИГАДА В ЦИФРАХ

Він розповідає, що свого часу один з високопосадовців Міноборони переконував, що «поки він на посаді, 51-ша не отримає жодної нагороди». Але після розмови з вищим керівництвом, з Президентом, справа пішла на краще.

«Коли 51 бригаду назвали бригадою дезертирів, ми вирішили довести що це не так. Коли Президенту розповідали, що 51 брала і утримувала Савур-Могилу, Лисичанськ, Мар’їнку і інші, він казав «А я про це не знав», - розповідає Ярослав Мудрик.

Окрім того, волонтерів можуть долучити до пошуку інформації про героїчні вчинки 51 ОМБ, а би довести що 51 ОМБ – героїчна бригада.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯЦКІВ ПРО 51 ОМБ: «РОЗФОРМУВАННЯ ЧАСТИНИ – ЯК ПОХОРОН»

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, військового 51 бригади Віктора Хмелецького посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

До того ж, нагадаємо, у Володимирі-Волинському депутати міської ради нагородили п’ятьох військових 51-ої ОМБ посмертно відзнакою «За заслуги перед містом»: підполковника Спасьонова Василя Володимировича, майора Хмелецького Віктора Івановича, майора Полінкевича Леоніда Олександровича, старшого солдата Упорова Ігоря Романовича, оперуповноваженого відділу прикордонної служби «Біловодськ» Луганського прикордонного загону старшого лейтенанта Максименка Олександра Олександровича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus