USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бізнесменів з «інноваціями» податкова не перевірятиме

4 Грудня 2012 10:32
Представників бізнесу, які користуватимуться електронною контрольною касовою стрічкою, податкова не перевірятиме.

Про це повідомили у прес-службі установи.

Податкова не турбуватиме перевірками підприємців під час переходу на використання електронної контрольної касової стрічки у реєстраторах розрахункових операцій. Принаймні наступного року, коли бізнес активно впроваджуватиме цю новацію, фактичні перевірки проводитимуться у виняткових випадках.
«Протягом останніх років податкова демонструє прихильне ставлення до малого бізнесу, яке викликане розумінням того, що перехід на нові умови діяльності в зв’язку із ухваленням Податкового кодексу вимагає певної адаптації. Впровадження чергових новацій теж потребує не просто звикання, а й набуття певних навичок та вміння працювати в нових технологічних умовах», - зазначила заступник голови ДПС у Волинській області Інна Степанюк.

У податковій службі краю не сумніваються, що електронна касова стрічка отримає лише схвальні відгуки від сумлінного бізнесу.

«Зверну увагу підприємців на два важливих моменти. Витрати на придбання спеціальних модемів до касового апарату компенсуються витратами на придбання кілометрів паперової касової стрічки, а це – близько 2 гривень за один рулон. Якщо врахувати фінансові санкції, які сьогодні податківці застосовують до суб’єктів підприємництва за незбереження паперової касової стрічки протягом трьох років (а це 170 гривень за відсутність лише однієї касової стрічки) вигода для бізнесу очевидна. Крім того, запровадження електронної касової контрольної стрічки зекономить не тільки кошти, але й дорогоцінний час наших клієнтів, оскільки використання сучасної касової техніки дозволить не подавати щомісяця звітність про використання РРО до органів ДПС. Із запровадженням електронної касової стрічки ці турботи бізнесу –позаду»,- запевнила Інна Степанюк.

Разом з тим, у податковій службі наголошують: тим, хто не декларував реальні виторги, доведеться змінити своє ставлення до сплати податків. Мовляв, дистанційна та автоматична передача даних РРО на спеціальний сервер ДПС України дозволить щодоби мати інформацію про готівкові операції по кожному суб’єкту господарювання. Відтак, порушників у сфері готівкового обігу виявлятимуть шляхом аналітичних розрахунків. Кількість фактичних перевірок за цих умов буде мінімальною і виключно за потребою підтвердити виявлені порушення , - запевняють у ДПС Волині.
Нагадаємо, передача даних РРО в електронній формі із 1 січня 2013 року є обов’язковою для усіх представників бізнесу, які здійснюють готівкові і безготівкові розрахунки через касові апарати відповідно до вимог Закону України .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus