USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинь з держбюджету не отримала цьогоріч на ліки ні копійки

13 Липня 2015 10:53
Мільйони гривень, які раніше надходили на закупівлю медикаментів для волинських медзакладів, цього року не надходили.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 13 липня.

Очільник ОДА Володимир Гунчик повідомив, що у 2013 році на закупівлю ліків надійшло 52 мільйони гривень, у 2014 році – 42 мільйони.

У 2015 році не надійшло на ці потреби жодної копійки. Відтак, облдержадміністрація підготувала відповідний лист до Міністерства охорони здоров’я, із нібито «занепокоєнням» голови ОДА.

Зауважимо, що насьогодні діє постанова Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. №1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань».

Ця постанова передбачає безплатний або пільговий відпуск ліків за рецептами у разі амбулаторного лікування та визначає категорії населення, які мають право на такі пільги, та категорії захворювань, на які розповсюджуються пільги.

Так, за бюджетні кошти мали б закупляти медикаменти для лікування таких хвороб і станів: онкологічні захворювання, гематологічні захворювання, діабет (цукровий і нецукровий), ревматизм, ревматоїдний артрит, пухирчатка, системний гострий вовчак, системні, хронічні, тяжкі захворювання шкіри, сифіліс, лепра, туберкульоз, аддісонова хвороба, гепатоцеребральна дистрофія, фенілкетонурія, шизофренія та епілепсія, психічні захворювання (інвалідам I та II груп, а також хворим, які працюють в лікувально-виробничих майстернях психоневрологічних і психіатричних закладів), стан після операції протезування клапанів серця, гостра переміжна порфірія, муковісцидоз, тяжкі форми бруцельозу, дизентерія, гіпофізарний нанізм, стан після пересадки органів і тканин, бронхіальна астма, хвороба Бехтерєва, міастенія, міопатія, мозочкова атаксія Марі, хвороба Паркінсона, інфаркт міокарду (перші шість місяців), дитячий церебральний параліч, СНІД, ВІЧ-інфекція, післяопераційний гіпотиреоз, у тому числі з приводу раку щитовидної залози, гіпопаратиреоз, вроджена дисфункція кори наднирників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Крах Показати IP 13 Липня 2015 11:02
Зате 6 нових комісаріатів буде. Навіщо м'ясно лікувати
аптека Показати IP 13 Липня 2015 11:04
"у 2013 році на закупівлю ліків надійшло 52 мільйони гривень, у 2014 році – 42, у 15 - нуль!!!" То яка влада злочинна?:)
Дядя Женя Показати IP 13 Липня 2015 11:41
Покращення вже настало. Галелуйя!!!
опа Показати IP 13 Липня 2015 12:01
Сєня!!! Включи мозок, своїми діями ти закладаєш міну в суспільстві! Мало на сході втрачаємо, то ти хочеш щоб епідемії почали знищувати населення зсередини!?
Лучанка Показати IP 13 Липня 2015 12:04
Бл****, вони там взагалі яким місцем думають? Що робити людям, яким ліки життєво небхідні???
Ірина Показати IP 13 Липня 2015 12:11
Цікаво, хто користустувався цими ліками. Лежала 2 тижні назад в міській лікарні всі ходили зі списком купувати. Нікому не давали нічого безплатно.
Лучанка до Ірина Показати IP 13 Липня 2015 12:18
Ви з яким діагнозом лежали? Це спеціальні закупівлі для людей з діабетом, з пересадкою органів і т.д. Ті ліки в місяць коштують десятки тисяч гривень на людину і приймаються погодинно. Уявіть собі скільки потрібно в місяць людині заробляти щоб просто дихати, якщо буде призупинено закупівлю життєво необхідних препаратів!
Анонім Показати IP 13 Липня 2015 16:55
банду геть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus