USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бізнесмени Луцька почали більше експортувати до ЄС

18 Серпня 2018 10:54
Підприємці Луцька почали більше експортувати товарів до ЄС, менше – в країни Азії, а от імпорутвали навіть з Росії.

Про це доповів директор департаменту економічної політики Олександр Озінович під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства 17 серпня.

Він звітував про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2018-2019 роки за підсумками І півріччя 2018 року.

«Суб’єкти господарювання обласного центру експортували товарів на 14% більше, ніж торік, імпортували на 5,8 % менше. Підприємствами міста сформували 26,1 % загальнообласного обсягу експорту товарів області та 62,4 % імпорту. Серед експортованих за кордон товарів переважали поставки механічних пристроїв, пластмас, полімерних матеріалів, деревини і виробів з деревини, паперу та картону, молока та молочних продуктів, м’яса та їстівних субпродуктів, насіння і плодів олійних рослин.

До країн Європейського Союзу експортовано 72,5 % загального обсягу товарів,що на 28,1 % більше, ніж торік. Серед інших країн переважали поставки товарів до країн Азії (7,6 %), Білорусі (7,5 %), Казахстану (4,0 %)», - звітував посадовець.

Згідно з його даними, в імпорті переважали надходження палива мінерального, нафти і продуктів її перегонки, засобів наземного транспорту, крім залізничного, машин, обладнання та механізмів, електротехнічного обладнання, недорогоцінних металів та виробів з них, м’яса та їстівних субпродуктів. З країн ЄС надійшло 56,3 % товарів загального обсягу, серед інших країн найбільше імпортовано товарів з Білорусі (20,9 %) та Російської Федерації (18,2 %).

Щодо інвестицій, то вони надійшли з 24 країн світу. Основними вкладниками в економіку міста були нерезиденти з Кіпру, Швеції, Німеччини, Словаччини, Вірґінських Островів, Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus