USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Благодійник забезпечив терцентр медобладнанням. ФОТО

15 Березня 2013 14:38
Медичне обладнання та засоби особистої гігієни отримали підопічні Територіального центру соціального обслуговування Луцька у межах соціальної програми «З добром у серці» благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».
Захід і презентація соціальної програми фонду відбулися у приміщенні установи 15 березня.
За словами директора Територіального центру соціального обслуговування Галини Шатецької, вона звернулася за підтримкою до благодійного фонду, адже бюджет закладу не завжди дозволяє забезпечити усім необхідним своїх підопічних, серед яких є одинокі пенсіонери та люди з обмеженими фізичними можливостями.





Як розповіла Галина Шатецька, у фонді «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» відгукнулися і у межах програми «З добром у серці» до кінця року будуть забезпечувати підопічних терцентру і продуктами харчування, які формуватимуть у продуктові набори, і засобами особистої гігієни.
Наразі у межах програми вдалося закупити 200 упаковок підгузків та медичне обладнання «МІТ-11» і «Біоптрон». «В нас це обладнання було, утім вживане і застаріле», - зазначила Шатецька.





Так, в установі функціонує фізіотерапевтичний кабінет, де людей обслуговує медична сестра Надія Гринько. За словами медпрацівниці, обладнання «МІТ-11» використовуватимуть для ультразвукової і магнітнолазерної терапії, а лампу «Біоптрон» – для світлової терапії. Також вона зазначила, що у фізкабінет звертаються в середньому по 20 людей щодня, яким роблять приблизно 60 процедур.



«Цією допомогою будуть користуватися не лише підопічні закладу, а й люди, які цього потребують і звертаються до терцентру, написавши відповідну заяву», - додала своєю чергою Галина Шатецька.




Окрім того, директор терцентру зауважила, що благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» уже не вперше допомагає закладу. Торік фонд закупив для підопічних закладу 1350 продуктових наборів і 215 упаковок памперсів. «Це таку дало допомогу людям, що вони стали звертатися. Пенсія такої категорії людей – невелика і така підтримка є суттєвою», - зазначила вона.
Своєю чергою, заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла, що програма «З добром у серці» існує вже другий рік і такі акції набувають постійного характеру. Місячний бюджет програми – 25 тисяч гривень, 20 з яких використовують для закупівлі засобів особистої гігієни, зокрема, і для лежачих хворих.



До того ж, зі слів Констанкевич, терцентр звернувся за допомогою в придбанні дороговартісного медичного обладнання. Тож, фонд допоміг і з цим. «В такий спосіб ми намагаємося охопити кілька напрямків соціальної допомоги», - зазначила заступник директора фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».
Так, програма «З добром у серці» охоплює й інші категорії населення, які потребують підтримки. Тож, наприклад, ветеранам війни допомогу планують вручити до Дня перемоги. Готують благодійні акції і до Великодня. «Тобто постійно буде ця допомога», - зауважила Ірина Констанкевич.

Присутній під час заходу перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук зауважив, що подібні акції допомагають полегшити життя людей завдяки тим людям, які сьогодні можуть це зробити.



Окрім того, він додав, що всупереч розмовам про те, що благодійний фонд Ігоря Палиці допомагатиме лише під час виборчої кампанії, після закінчення політичних баталій фонд продовжує вирішувати проблемні питання міста.
«Я радий тому, що ці процеси продовжуються і благодійний фонд у Луцьку працює. І працює досить плідно. На сьогоднішній день більше 2,5 мільйона гривень вкладено в інфраструктуру міста і в першу чергу для тих людей, які цього потребують», - висловився перший віце-мер.

Зазначив Святослав Кравчук і те, що з міського бюджету на територіальний центр виділяють кошти на оплату комунальних послуг і зарплати працівникам. «Частина коштів виділяється на інші речі, але, на жаль, ця величина коштів досить обмежена і ми раді, коли люди, які можуть поділитися з тими людьми, які цього потребують, надають допомогу», - додав посадовець.
Тож, він подякував благодійному фонду за таку підтримку і зауважив, що медичне обладнання, яке фонд передав терцентру, «дасть можливість людям скоротити шлях, не ходити по поліклініках, по амбулаторіях», а отримати певні медичні послуги в територіальному центрі.
Після передачі Іриною Констанкевич документів на медичне обладнання директору терцентру, Галина Шатецька вручила заступнику голови правління фонду подяку за надання благодійної допомоги соціально незахищеним мешканцям Луцька засновнику фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» Ігорю Палиці.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus