USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Атестацію не пройшли близько 10% волинських поліцейських. ОНОВЛЕНО

1 Березня 2016 09:30
Уже місяць на Волині триває атестація працівників МВС. Тести і співбесіди проходять близько півтори тисячі правоохоронців. Переатестацію в комісіях не пройшло близько 10% особового складу Нацполіції в області. Більшість подає апеляційні скарги і повторно проходить співбесіди вже в апеляційній атестаційній інстанції. Серед тих, хто не відповідає займаній посаді — відомі в області люди.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

Керівний склад поліції після атестації в Києві змінився на 80%, на Волині цей показник прогнозують на рівні 60-70%. Серед тих, кого комісія визнала таким, хто “займаній посаді не відповідає і підлягає звільненню зі служби через службову невідповідність” — керівник поліції Луцька Ігор Муковоз.

Загалом, голова апеляційної комісії позитивно оцінює волинських поліцейських. Однак, лише кожний десятий із тих, хто подав апеляцію, доводить свою правоту.

Атестація призведе до звільнення частини особового складу. Піде багато й досвідчених правоохоронців. Чи вдасться їх замінити людьми з належною підготовкою — поки питання без відповіді.

ЧИТАТИ ЩЕ: АТЕСТАЦІЮ ПОЛІЦІЇ У ЛУЦЬКУ НАЗВАЛИ «ВИКОШУВАННЯМ»

Цього тижня апеляційна комісія західного регіону, яка розглядає звернення співробітників Головного управління Національної поліції під час проходження ними атестації, завершить роботу.

Як повідомили у прес-службі поліції, Голова комісії Максим Цуцкірідзе позитивно оцінив процес атестації поліцейських на Волині й подякував представникам громадськості за активну участь у всебічній оцінці поліцейських.

«Звичайно, похибки в рішеннях перших інстанцій є. Апеляційна комісія для того й скликана, щоб поправити наших колег. Взагалі, Волинська область специфічна щодо громадської активності. Хотів би подякувати представникам громадськості за активну участь у процесі атестації, за роботу в апеляційних комісіях», - зазначив Максим Цуцкірідзе.

Він зауважив, що право на апеляцію мають тільки ті співробітники, які набрали під час фахового тестування не менше 60 балів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, атестацію завалив і колишній керівник ДАІ Луцька Віктор Главічка, який, як і Ігор Муковоз, подав апеляцію щодо результатів атестаційної комісії.

Нагадаємо, що з 22 січня у Волинській області розпочався процес атестації працівників поліції, який триватиме до кінця березня цього року. Атестацію проводять відповідно до статті 57 Закону України «Про Національну поліцію», з метою оцінки ділових, професійних, особистих якостей поліцейських, їх освітнього та кваліфікаційного рівнів, на підставі глибокого і всебічного вивчення, визначення відповідності посадам, а також перспектив їхньої службової кар’єри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Рома Показати IP 1 Березня 2016 10:20
Це не атестація, а масове звільнення буз розбору!!!
Активісти до Рома Показати IP 1 Березня 2016 10:57
Ви говоріть а ми свобю роботу знаєм і де можна кусок відламаєм...бо корито воно невелике всім нехватить нічого з іншими ділиться..)))))В Києві непройшло атестацію майже 40% а в Луцьку 10%!!!??))))Автивісти вам самим несмішно з таких цифр..Чи бабло і надалі перемагає любе зло.....!!!????А Хто ж тоді займався копупцією кришуванням вів життя невідповідне рівню доходів виконував незаконні вказівки кришував бурштин проституцію наркоторгівлю валютчиків!!!?????Напевне сам Муковоз а інші були неприділах!!!*????А Маневицький РВ взагалі розформувати там не має жодного чесного мнта(хоч самому смішно "чесний мент")Бо якщо хтось і не копав чи некришував бурштин та приймав співучасть шляхом надання мовчазної згоди....Бо зараз вони всі проти корупції але пропрацювавши 10-15 років цього ну просто небуло!!!??)))
Юлія Парій до Рома Показати IP 1 Березня 2016 12:25
Бо атестаційна комісія не компетентна, ось і звільняють людей
Андрій Показати IP 1 Березня 2016 10:26
Те що Муковоза звільнили - це добре (він не професіонал, і взагалі не компетентна особа у своїй галузі), а от інших шкода серед них є справді достойні люди!!!
Олег до Андрій Показати IP 1 Березня 2016 12:55
Ти компетентний? Ти хоть щось розумієш в тій роботі? Муковоза хоть з-далека бачив що даєш оцінку
111 до Олег Показати IP 1 Березня 2016 17:16
коментар було видалено
55 Показати IP 1 Березня 2016 10:27
главічка реально достойний офіцер і не одіозний а вихований та на своему місці чоловік...та хіба це на часі
111 до 55 Показати IP 1 Березня 2016 17:21
Главічко зі своїми співробітниками по проспекту Волі нераз бігали хтіли когось оштрафувати, а авто базар це взагалі був беспредел, а тепер подивіця на ціх хлопців який вони зробили порядок, це вони настоящі офіцери, такого як він потрібно гнати в три шиї.
Украінець Показати IP 1 Березня 2016 10:41
Це просто помста Лапіна
нечесно Показати IP 1 Березня 2016 11:01
Це дійсно правда там без розбору звільняютьтих хто достойний працівник , і прикладає багато зусильдосвоєї роботи , залишають такіх що взагалі нерозуміють як потрібно працювати і що взагалі потрібно робити в поліції. Атестація це повна дурня !!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 1 Березня 2016 11:43
Потрібно звільнити не 10,а 90 відсотків ,от тоді буде реформа,а то вийде,як перекрашення комуняк в патріотів в 1990році,які разом з іхніми виводками продовжують і далі грабувати Украіну
До аноніма до Анонім Показати IP 1 Березня 2016 12:15
Ласкаво просимо до лав Національної поліції, покажіть своє вміння працювати...
Тарас Чурило Показати IP 1 Березня 2016 12:23
А де люди мають працювати, хтось про це подумав чи звільнили і на тому кінець?
Анонім до Тарас Чурило Показати IP 1 Березня 2016 13:18
далі на бурштинові розкопки підуть - вони добре знають де копати)
Чесно Показати IP 1 Березня 2016 13:11
Як казали деякі причетні до комісії що треба було звільняти тих, хто більше 15 років має вислуги - бо при теперішній поліції у них вийшла б хороша зарплата, а це накладно для держави. Але і тут брехня. Бо скільки таких оставили, а їм дійсно пора в тюрму йти, а не робити дальше у поліції. Значить все куплено і схвачено було!
Совість до Чесно Показати IP 1 Березня 2016 14:12
Главичка пройшов переатестацію!!!!, шикарно жив та був начальником ВДАІ Луцька при Драко, Поліщуку, Гайовому, Бондаруку. Ось Ваша АТЕСТАЦІЯ чесна та прозора, сміх!
люди! Показати IP 1 Березня 2016 14:25
яка до ср*ки атестація понабирали дєвок з червоними губами і пацанів яким хочеться випить і гульнуть, а ті що дійсно працювали на благо міста і країни ( їздили в гарячі точки на схід і зусирічалися зі смертю, захищали дупи посадовців і всіх всіх....) то тих позвільняли вони нічого тіпа невміють. таких треба залишити щоб показували приклад молодим.
Українка Показати IP 1 Березня 2016 22:02
Атестаційна комісія повинна складатись із професіоналів.Досвід роботи, компетентність, непідкупність-це вимоги до всіх членів комісії.Але коли щось прочитали,від когось почули,десь дізнались і вирішили долю людини-це не нормально.За 15 хвилин вирішили долю людини,яка починала з курсанта і своє життя присвятила виконанню обовязку перед народом. І тільки для того,щоб виконати розпорядження про те,що не всі пройшли атестацію і відзвітувати.Хатіє Деканоїдзе. Ви знаєте скільки в атестації не .продуманого? Але Вам про це ніхто не доповість.Гроші треба відпрацьовувати і все. Шкода. Забули,що Україна повинна бути демократичною державою.
Софія Показати IP 2 Березня 2016 16:19
Якщо вже проводити дійсно атестацію, то повинно залишитись лише 10% тих, хто раніше працював в органах. Ну не могло бути в ДАІ чесних людей, бо в них кожного дня стояли плани в гривнях, які вони повинні були виконувати і касу здавати керівництву, яке в свою чергу передавало її вище. Хто хоч раз в житті стикався з даішниками, той знає, що штраф виписувався за будь-що. Кругом машини ходили як піп навколо церкви до тих пір, поки щось та й не придумають. Як розслідувались справи по ДТП взагалі не варто розказувати. Бо в будь-якому районному відділі була своя такса, за яку з Вас могли зробити або порушника-рецидивіста, або бідненького-потерпілого. А ще зайдіть і подивіться на кервника відділу, який керує проведенням експертиз в області. Та на той кабінет йому не один рік гарувати треба. І переважна більшість старих кадрів одним миром мазана.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus