USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.05
  • PLN 9.90 10.12

Близько двох десятків українських водіїв, які застрягли на польському кордоні, просять про евакуацію

25 Листопада 2023 21:13
Станом на 25 листопада майже 20 українських водіїв, які через страйк польських перевізників застрягли у чергах на чотирьох пунктах пропуску, подали заявки на евакуацію.

Про це під час гуманітарного візиту до українських водіїв у пункті пропуску «Ягодин–Дорогуськ» повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач, передає Суспільне.

«Ці водії написали нам, що мають бажання поїхати в Україну на певний період часу. Ми зобов'язуємося забрати їх і привезти, перетнути кордон в обидва напрямки. Найважливіше зараз зберегти здоров'я наших водіїв, вже маємо дві смерті у черзі», – розповів заступник міністра інфраструктури.

Читати ще: У Польщі в черзі біля кордону помер український далекобійник

Зі слів Сергія Деркача, наразі у черзі в пункті пропуску «Ягодин–Дорогуськ» перетину кордону очікують понад тисяча вантажівок. Представники Штабу допомоги українським водіям привезли їжу та воду.
Під час візиту на пункт пропуску заступник міністра інфраструктури майже годину спілкувався з групою польських перевізників, які блокують кордон.

Читати ще: У Польщі на кордоні помер ще один український водій

Зі слів Деркача, розмова результатів не дала, і протестувальники повідомили, що страйк триватиме до 3 січня 2024 року.
Заступник міністра інфраструктури зазначив, що протестувальники не пропускають у достатній кількості гумвантажі, застрягають і вантажівки з пальним. Такі факти, каже він, фіксують та передають у польське міністерство інфраструктури.

Читати ще: Українські перевізники заблокували трасу для поляків у відповідь на блокування кордону

«Якщо у протестувальників було бажання створити в Україні енергетичну і гуманітарну кризу, то їм це починає вдаватися», – додав посадовець.

Нагадаємо, наприкінці жовтня польські перевізники оголосили, що з початку листопада і до кінця року планують заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Рух транспорту заблокований у напрямку найбільших пунктів пропуску «Ягодин–Дорогуськ», «Краківець–Корчова» та «Рава-Руська–Хребене» із 6 листопада. Заблоковано й пункт пропуску «Медика–Шегині».

Нещодавно було анонсовано, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року.

Згодом стало відомо, що до блокади українського кордону, яку організували польські перевізники з вимогою «справедливої конкуренції», може бути причетна Росія. Вплив Москви також може мати місце у аналогічних діях в Словаччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 25 Листопада 2023 23:13
голосували за зе , тепер відригується...
Дурню до дідо Показати IP 26 Листопада 2023 09:43
Голосував за пе - тепер щезни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus