USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Бо не має совісті». Перевізник, який возить пасажирів з Клепачева до Луцька за 30 гривень, вкотре виграв конкурс

2 Вересня 2021 10:55
У Луцькій громаді перевізник на приміському маршруті возить пасажирів до обласного центру за 30 гривень.

Про затвердження результатів конкурсу на перевезення пасажирів за автобусними маршрутами загального користування у Луцькій міській територіальній громаді № 117 «Луцьк–Клепачів» та № 149 «Луцьк–Озерце» розмовляли під час засідання виконкому 2 вересня.

«Це той перевізник, який нас у Клепачів возить і 30 гривень за проїзд просить?» – поцікавився Луцький міський голова Ігор Поліщук у начальника відділу транспорту міської ради Віктора Главічки.

На це головний транспортник міста відповів, що справді з вищезгаданим перевізником уклали договір у Волинській ОДА, але його термін закінчується 5 жовтня 2021 року.

«Станом на сьогодні вже відбувся конкурс. І за результатами переможцем на маршруті є ФОП Віктор Варшава, а на другому місці – ФОП Оксана Юнчик», – проінформував Віктор Главічка.

Утім міський голова зазначив, що отримав масу скарг від мешканців Клепачівської громади щодо одного з цих перевізників і вартості проїзду. «Зрозуміло, що згідно із чинним законодавством сьогодні ми проект рішення і результати конкурсу мали б затвердити. Але вам разом з іншими підрозділами міської ради треба зробити так, щоб цей перевізник взагалі не їздив, бо не має совісті. У мене більше нема що сказати», – обурився очільник міста.

Натомість начальник відділу транспорту зазначив, що перед підписанням договору із перевізником останнього зобов’яжуть надати необхідну інформацію у тарифний відділ департаменту економічної політики щодо визначення вартості проїзду.

«Питання будемо вивчати і лише після обгрунтованої ціни на проїзд по даному маршруту виконкому пропонуватиметься ухвалити договір», – сказав Главічка.

Однак Ігор Поліщук наголосив, що, мовляв, перевізник з такою вартістю проїзду луцькій громаді не потрібен.

«Хай надає свої послуги в іншому місті», – відрізав мер.

Утім члени виконкому проект рішення ухвалили, оскільки згідно із законом позитивним рішенням затверджують і перевізника, який зайняв перше місце у конкурсі, і того, хто посів друге.

«У постанові про затвердження порядку проведення конкурсу йдеться про те, що у випадку якщо виконавчий орган не підпише із перевізником договір на перевезення пасажирів, другий перевізник, який переміг в конкурсі, матиме змогу перевозити пасажирів. Бо ми не зможемо лишити людей без транспорту», – пояснив Віктор Главічка.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучани Показати IP 2 Вересня 2021 11:20
Кому дорого,то нехай на ровері їздять. Привикли жити на подачках за чужий рахунок. В кого мала зарплата- нехай звертаються до свого працедавця за підвищенням або йдуть працювати на Кромберг.
Саша до лучани Показати IP 2 Вересня 2021 11:37
Коментар типового "маршучіка".
Анонім до лучани Показати IP 2 Вересня 2021 17:13
Не називайся лучанами. Чучело ти. Багато на Шуберті заробив?
Спонсор до лучани Показати IP 3 Вересня 2021 18:31
Ти довбо ... дятел
Азаза Показати IP 2 Вересня 2021 11:52
Підозрюю, що скоро село залишиться без перевізника. А чиновники нехай згадують про совість коли нараховують собі премії в розмірі місячних окладів, а то і більше.
Бувалий Показати IP 2 Вересня 2021 12:39
Абсолютно підтримую мера щодо наглості Варшави та його водіїв. Таких "бізнесменів" цивілізований світ має залишити в минулому. Шкода буде, якщо знову ухитриться пролізти і в Луцьк.
Луцьк Показати IP 2 Вересня 2021 12:45
А продовжити до Жидичина, Кульчина, Озерця та Клепачева МІСЬКУ маршрутку номер 26 - не пробували?
Він не один Показати IP 2 Вересня 2021 16:35
Є ще такий собі Коновалов, у якого свої закони про пільги.
Юра Показати IP 3 Вересня 2021 17:52
Зробіть маршрут Луцьк, перехрестя Прилуцьке, Небіжка,Озерце,Клепачів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus