USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Бог багатий милосердям. А деякі волинські конфесії – ні?

15 Грудня 2008 19:02
Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, який очолює Волинську єпархію УПЦ (МП), закликав усі представників усіх конфесій долучитися до проведення Різдвяного благодійного марафону «Бог багатий милосердям» не лише підписами під відповідним зверненням до керівників Волині, а й конкретною матеріальною допомогою. Це архієрей сказав під час засідання Волинської ради церков 15 грудня, – інформує репортер «Волинських Новин».
Образливо, що проводимо акцію, закликаємо Бога у свідки і цитуємо Святе Письмо, просимо відгукнутися вірян, а деякі провідні конфесії, що 2 роки підписуються під зверненням до голів ОДА й облради, жодної копійки у рамках марафону не дали, – сказав владика Ніфонт.
Митрополит Луцький і Волинський попросив братів по вірі не ображатися на його заяву, але наголосив, що такий стан справ не є нормальним. Він переконаний, що керівники релігійних організацій «повинні по тисячі-дві своїх грошей відщипнути, щоб показати, що даємо не тільки язиком, а й на ділі».
Звичайно, на його думку, найкраще робити подібні богоугодні справи, щоб «знав тільки Господь і одна рука». Але у цьому конкретному випадку пастві необхідний приклад, – сказав владика. Він попросив взяти його слова до уваги і «хоч трохи, але всім протягнути руку допомоги», діяти так , щоб за пастирем послідували підопічні.
Довідково:
Під зверненням до голови облдержадміністрації Миколи Романюка та голови облради Анатолія Грицюка, у якому висловлене прохання сприяти у підготовці та проведенні 15-16 січня 2009 року Різдвяного благодійного марафону «Бог багатий милосердям» за участю церковних хорів релігійних організацій, що входять у склад ВРЦ, свої підписи цьогоріч мали поставити керуючий Волинською єпархією УПЦ митрополит Ніфонт, керуючий Волинською єпархією УПЦ КП єпископ Михаїл, керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ єпископ Никодим, ординарій Луцької діє цезії Римо-Католицької Церкви єпископ Маркіян Трофим’як, екзарх Луцький УГКЦ єпископ Йосафат, голова Волинського об’єднання Церков Християн Віри Євангельської – П’ятидесятників старший пастор Михайло Близнюк, голова Волинського об’єднання Церков Євангельських Християн-Баптистів єпископ Володимир Чайка, старший пастор Церков Авдентистів Сьомого Дня у Волинській області Михайло Опіяр.
Гроші, зібрані під час проведення благодійного марафону, розподілять серед дітей, позбавлених батьківського піклування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus