USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Благодійництво – це стан душі

17 Січня 2014 10:41
Урочисте відкриття марафону «Бог багатий милосердям», організований для збору коштів людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, відбулося сьогодні, 17 січня, у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Григоровича Шевченка.

Різдв’яний благодійний телемарафон триває дев’ятий рік за участю релігійних організацій Волинської Ради Церков.

З 8.30 до 19.00 на сцені драмтеатру виступатимуть хори та колективи церков: римсько-католицької, адвентистів сьомого дня, Української православної церкви Волинської єпархії, УПЦ Володимир-Волинської єпархії, християн віри євангельської – п’ятидесятників, євангельських християн-баптистів, Української греко-католицької церкви, Української православної церкви Київського Патріархату.

«Цей захід уже відбувається дев’ятий раз. Зараз він набув нової актуальності, бо, поряд із функцією соціального захисту, телемарафон пропагує ідеї милосердя, любові до ближнього, піднесення християнських цінностей. А зібрані кошти будуть порівно розділені між церквами, які спрямують на потреби малозабезпечених, дітей-сиріт, багатодітних сімей, людей з вадами здоров’я. Купуватимуть за ці гроші необхідну техніку, а це і пральні машини, холодильники тощо. Обрали цю позицію, адже так видно куди пішли гроші, вони не розійдуться, як вода, а буде толк для людей»,- розповів завідувач сектору у справах релігій управління облдержадміністрації Володимир Дорошенко.

«Благодійністю треба займатися постійно, це стан душі. Коли ти бачиш в ближньому рідного і проявляєш любов, повагу, терпимість до нього, це також благодійність. Звісно, збір коштів – це один із проявів благодійності. Цим триба займатися постійно: побачив зранку ближнього – вислухай, будь в його горі в співчутті, комусь подай милостиню, когось підтримай словом, справою, бо це об’єднує людей, споріднює і робить єдиним цілим, так, як заповів Христос: «Вони в Мені і Я в них», - сказав головуючий ВРЦ митрополит Михаїл.

Відео інформаційної служби Волинської єпархії УПЦ КП.

Марафон «Бог багатий милосердям» транслює у прямому ефірі телеканал «Нова Волинь».

Долучитися до благодійного марафону може кожен, переказавши гроші на спеціальний рахунок. р/р 26 04 90 00 00 00 35 МФО банку: 300023 ПАТ “Укрсоцбанк”. Код ЄДРПОУ: 02940115 Волинська обласна організація Червоного Хреста України.

Призначення платежу – «на благодійний різдвяний марафон».

Збір коштів триватиме до 1 березня 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus