USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Богдан Шиба не погоджується на амністію

18 Грудня 2013 14:29
Депутат Луцької міської ради Богдан Шиба розповів, чому не згоден на амністію та за яких умов згоден відсидіти навіть чотири роки.

Про це йшлося під час круглого столу на тему «Шляхи подолання політичної кризи в Україні: репресії чи пошук діалогу?», що відбувся 18 грудня у Луцьку.

Богдан Шиба, стосовно якого суд ухвалив застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання, прокоментував своє ставлення до політичних репресій та можливої амністії.

«Для України, на жаль, зараз загальні правила не діють, тому що, якби ми жили в цивілізованій країні, то відповідь на запитання «які є шляхи подолання політичної кризи?» була б однозначна – часткова або повна - заміна влади. Інших варіантів у цивілізованій країні немає. У нас ці варіанти не проходять, тому що діюча влада вирішила зміцнитися у будь-який спосіб, застосовувати репресії, а по-іншому цього і не назвеш», - зазначив депутат.

На його думку, не потрібно боятися того, що Україні загрожує сепаратизм та федералізація.

«У нас повністю ліквідоване місцеве самоврядування, влада вертикально централізована, в таких умовах загрози сепаратизму немає і бути не може. Вихід – поламати цей тоталітаризм і запровадити місцеве самоврядування, що ми кустарними методами намагалися робити під час Євромайдану, зокрема 2-го і 3-го грудня у Луцьку і за що, відповідно, отримали кримінальні статті за політичні дії. Ті, хто внесли підозру, не соромляться в своїх документах писати політичну мотивацію та вказувати статті Кримінального кодексу. Розумієте, до чого ми дожилися? Я категорично проти будь-якої амністії, я готовий навіть за надуманою статтею по повній програмі відсидіти чотири роки за умови, що всі, хто давав наказ бити наших дітей, отримають по повній програмі. В іншому випадку, я не згоден, що мені простять «політичне хуліганство» і одразу простять усім тим високопосадовцям, які дали цю злочинну команду», – повідомив Богдан Шиба.

З його слів, політичної кризи в країні не було б, якби на другий день після побиття студентів і молодих людей на Євромайдані був відсторонений від посади і притягнений до відповідальності міністр внутрішніх справ. Якби це було на п’ятий день, то вже мав би бути відсторонений від виконання обов’язків і притягнений до відповідальності Прем’єр-міністр. Після того, як минуло два тижні - це відповідальність Президента.

«Як так? Президент ніяк не відреагував на подію, і каже, що там слідство буде розбиратися. В центрі країни на центральному майдані чиниться відвертий злочин, санкціонований найвищою владою, це транслюють на увесь світ, і ще треба якісь розслідування проводити?», - обурився Богдан Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 18 Грудня 2013 15:07
Хай постдить за те що з містом зробив. Понабирав кредитів за які ми розраховуємось, очевидно отримав відкатів, а тепер хоче стати "героєм", використати ситуацію і підняти власний рейтинг. Хто такий шиба ми всі знаєм, навіть не забули ДТП, в якому загинуло купа народу а він з коханкою білий і пушистий. Нехай йому проведуть експенизу на психіатричну, а то явно не в собі після того.
так-так до Лучанин Показати IP 20 Грудня 2013 11:51
шкода , що так звана "коханка" не була п*ятою, може б г***на було менше.
Ігор Гузь Показати IP 18 Грудня 2013 15:22
Яке відношення події в Києві мають до дій цього шизофреніка?! Не потрібно виправдовувати свої безчинства за рахунок інших. І мене треба за це теж покарати, бо я такий балбєс, що слів не вистачає.
Анонім Показати IP 18 Грудня 2013 19:44
коментар було видалено
Суддя Показати IP 18 Грудня 2013 20:38
Хлопці, не зарікайтесь:)
11 Показати IP 19 Грудня 2013 06:46
І за те, що з Турійським районом зробив - те ж. Це саме стосується й Бондаря. Нездари й хапуги, розвалили, що могли і корчать з себе великих політиків.
шибі Показати IP 19 Грудня 2013 12:53
Приш...ний, я б тобі штани спустив, і дав різок тільки за твою "діяльність" по перейменуванні вулиць, особливо в Ківерцях. Звичайно, вулиць революційних вождів і вожденят не повинно бути, але перейменовувати вулицю Ватутіна - це вже зовсім дебілізм. Їдь в свою Галіцію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus