USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Політичні репресії на Волині: шляхи виходу із ситуації

18 Грудня 2013 16:16
Репресії проти активістів Майдану будуть посилюватися, - вважають учасники круглого столу «Шляхи подолання політичної кризи в Україні: репресії чи пошук діалогу?».

Захід, який організувала Асоціація захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес-Волинь», відбувся 18 грудня у Луцьку.

Депутат Луцької міської ради Олександр Пиза зазначив, що будь-яка війна закінчується перемовинами і це кращий вихід із ситуації, ніж війна до переможного кінця. На його думку, потрібно чітко окреслити результат і опрацювати всі можливі варіанти вирішення проблеми.

«Зараз ситуація зайшла за таку межу, що просто так «здуватися» та відступати ніхто не має права з огляду на те, що людей, які стоять на Майдані, просто «кинуть». Це не була акція політичних сил, а акція свідомих громадян, до яких доєдналися політичні сили. Влада, в першу чергу, в особі Президента, не сподівалася такої реакції громадян. Влада не сподівалася, що ці цінності будуть людям цікаві та життєво важливі. Судовими рішеннями, судовими справами, використанням УБОЗу, який до справи взагалі не повинен бути причетний, тому що це не організована злочинність, влада перевіряє ґрунт на нашу реакцію. Якщо ми будемо реагувати мляво та неадекватно, репресії будуть поширюватися і судових позовів буде більше. Я впевнений, що будуть і провокації з підкиданням порошків, білих, жовтих і яких завгодно та з прямим тиском на бізнесменів, які допомагають людям на Майдані», - важає Олександр Пиза.

З його слів, потрібно, використовуючи момент, ставити владі умови. Очільники держави не погодяться на відставку самі, але певні значні поступки їх можна примусити зробити.

Як вважають учасники круглого столу, політичну кризу зараз розв’язати неможливо, адже ситуація патова – влада не поступиться, а ті, хто на Майдані, просто так не підуть. Натомість є можливість перевести конфлікт з площини особистого протистояння і репресій в іншу площину. Наприклад, позафракційним депутатам та опозиціонерам пропонували поставити у Верховній Раді питання про відставку міністра внутрішніх справ Захарченка, що було б кроком назустріч революціонерам. Опозиції радять думати над тим, як правильно сформулювати свої позиції, адже поки що сил і енергії для відставки Уряду та Януковича недостатньо. Перше завдання, на думку експертів, – не допустити того свавілля, яке чиниться у регіонах. Йдеться про «показові суди», якими просто залякують людей. Народним депутатам пропонують відвідувати судові засідання та застосовувати усіх законних методів для того, щоб активістів Євромайдану не засуджували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
черговий Показати IP 18 Грудня 2013 16:46
коментар було видалено
И.В.Сталин Показати IP 18 Грудня 2013 16:59
По моему глубокому убеждению будь-какие политические репрессии на Волыни бессмысленны. Только тотальное уничтожение, только выжигание калёным железом всех продажных "политиков", прикрывающихся политическими знамёнами с одной лишь подлой целью: побольше украсть.
Yes до И.В.Сталин Показати IP 18 Грудня 2013 17:10
Да, да, да 100%!!!
Джугашвілі Показати IP 18 Грудня 2013 19:41
тов. Пизі. Політичні репресії, якщо це насправді політичні репресії, можна усунути лише зміною політичної системи. На даний ча,с тов. Пиза, ви скоро не тільки про переговори розповідатиме, а й доноси будете писати на всіх, на кого вкажуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus