USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Богдан Шиба долучився до вирішення «сміттєвого протистояння» у Тернополі

26 Серпня 2009 10:57
Міські голови Вінниці, Житомира, Івано-Франківська, Луцька, Миколаєва, Хмельницького, Черкас разом з віце-президентом АМУ з виконавчої роботи побували у Тернополі з тим, щоб допомогти знайти вихід  зі «сміттєвого протистояння», яке тривало у цьому місті майже три тижні. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Луцької міськради, голови  інших міст України вирішили, що не можуть залишатися осторонь цієї ситуації. «Подібні проблеми є у багатьох міст України, і вони виникли не сьогодніТому перекладати всю вину за ситуацію на чинного міського голову не зовсім коректно. Це державна проблема, яка повинна вирішуватись разом з представниками державної влади. Тим більше, що території таких проблемних звалищ, як і території, на яких можна було б створити їм альтернативу, частіше за все знаходяться за межами міст. Саме тому ми вирішили втрутитись у ситуацію», – говорить віце-президент АМУ з виконавчої роботи Мирослав Пітцик.
Луцький міський голова Богдан Шиба, який  разом з колегами  побував у Тернополі зазначив: «Ми не просто підтримали свого колегу, а  ініціювали новий раунд переговорів між представниками обласної та міської влади Тернополя, в результаті яких було підписано протокол про спільні дії для знаходження виходу із ситуації, що склалася, і будівництва сміттєпереробного заводу».
Сторони розподілили між собою відповідальність за вирішення проблеми сміттєзвалища і створення у місті сучасної системи збору та утилізації сміття. Протокол підписали голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмар, голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда та міський голова Тернополя  Роман Заставний.
Тернопільський міський голова Роман Заставний в свою чергу висловив подяку своїм колегам: «Мова не про мою чи чиюсь особисту підтримку. У нас дійсно подібні проблеми і, якщо ми, міські голови, є командою, то ми зможемо ефективніше їх вирішувати. Приїзд моїх колег з інших міст допоміг всім нам у Тернополі більш зважено підійти до вирішення даного питання».
В свою чергу, АМУ за результатами обговорення ситуації в Тернополі має намір звернутись до Кабінету Міністрів України з пропозицією розробити державну програму рекультивації старих сміттєзвалищ і підтримки органів місцевого самоврядування у запровадженні сучасних технологій сміттєпереробки.
Довідково:
1 серпня цього року у Тернопільській області жителі сіл, які розташовані поруч з Малашевським сміттєзвалищем, перекрили під’їзні шляхи до нього. Це звалище існує багато років і не відповідає сучасним стандартам. В 1997 році державним управлінням екоресурсів воно було заборонено до експлуатації, але за відсутності інших можливостей продовжувало використовуватись далі.
Протест жителів сусідніх до звалища сіл проти його подальшої експлуатації призвів до того, що у Тернополі виникли серйозні проблеми з вивозом сміття. Ситуація почала набувати катастрофічного характеру, але різні гілки місцевої влади і учасники пікетування не знаходили спільної мови. Більше того, «сміттєве протистояння» почало переростати в гострий політичний конфлікт, пролунали навіть вимоги відставки Тернопільського міського голови Романа Заставного та всього складу міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Серпня 2009 11:23
Своїм би сміттям займався! Лізе куди-небудь, аби не робити реальної роботи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus