USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Боротьба за незалежність триває», – 83-річний зв'язковий УПА з Волині

24 Серпня 2022 12:31
Василю Кушніру – 83 роки. Ще малим волинянин був зв'язковим бійців української повстанської армії.

Суспільному чоловік розповів, як долучився до боротьби за незалежність України в дитинстві та як родина підтримує країну в сучасній війні з Росією.

Нині пенсіонер – керівник братства ветеранів ОУН/УПА. Чоловік живе у селі Піддубці. Його хату видно здалеку, біля обійстя майорить найбільший у селі український прапор.
Чоловік – син коваля. Пригадує: зв'язковим став, виконуючи доручення батька. Разом зі старшим братом крав у німців патрони, коли ті окупували під час Другої світової рідні Затурці.

Читати ще: «Якщо вороги хочуть швидше померти – welcome»: Словак і Медоїд з волинської тероборони

«Той німець, який стояв на чатах, щось пішов за клуню, ми тоді до тих патронів підібралися і я собі по дві обойми в кишеньки, а якраз німці виходять із бабиної хати. Старший брат до мене: тікаємо, і сам змотався у кущі», – каже Василь Кушнір.
Читати ще: «Після нічного наряду їду рибалити». Луцький рибалка – про вступ в тер оборону, свій Instagram та риболовлю під час війни

Нині у Василя Григоровича – вісім онуків та три правнуки. Своїх нащадків, каже, виховує у патріотичному дусі. Сімейна реліквія – вишитий рушник. Він був у сховку батьків Василя десятки років. Оригінал зберігається в музеї. Його копію у 90-х вишила дружина – Ольга Кушнір.
Читати ще: Працював у кузні, а нині у війську: як у Волинській бригаді тероборони служить Художник

З 2014 року, каже донька пенсіонера Надія, 16 членів сім'ї служать у ЗСУ.

«Це і сестра, і брати, і швагри у Збройних силах України. Один швагро загинув», – додає жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ага Показати IP 24 Серпня 2022 15:02
То в якому віці той дідо крав патрони у німців? 4-5 років?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus