USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Боєць 14 бригади відкрив у Мар’їнці свою радіостанцію

15 Березня 2016 15:01
У Мар’їнці є своє радіо-FM, яке вийшло в ефір завдяки солдату 14 окремої механізованої бригади Олександру Безсонову. Радіостанцію можна посчути на частоті 93,1 FM.

Про це пише прес-офіцер 14 ОМБр лейтенант Надія Замрига у Фейсбуці.

Киянин Олександр ще з юних років захоплювався радіоаматорством, електронікою, музикою. Вища освіта акусто-електронщика, яку здобув у Київському політехнічному інституті, лише поглибила й розширила аматорські захоплення молодого чоловіка. Дома Сашко зібрав невеличку студію звукозапису. Любов до музики в Олександра не обмежилася її сприйняттям, він навчився грати на клавішних інструментах і почав писати музику в стилі техно, рейв, хардкор, хардстайл. Серед усього розмаїття сучасних музичних стилів та напрямків Олександр надає перевагу, все ж таки, музиці 90-х років. Творчий шлях Олександра Безсонова в мирному житті був доволі різноплановим: працював звукорежисером в Києві на радіо, на телебаченні, в театрі оперети. Але весь цей час мріяв про створення власної радіостанції.

І здавалося, що давня мрія 35-річного чоловіка ось-ось здійсниться, але… Україна зі зброєю в руках стала на захист свої незалежності, розпочалася війна…

Сашко не приховує, що був готовий до служби в Збройних Силах України.

- Після мобілізації був призначений у 14 окрему механізовану бригаду на посаду механіка-радіотелефоніста. Враження від Донецької області? Тут живуть українці, але у них світогляд дещо різниться від того, який, скажімо, в центральній та західній Україні. Але тут, безперечно, наші українські люди живуть! І саме зараз вони, впевнений, починають усвідомлювати, що в Україні жити значно краще, аніж в сусідній державі.

Дивним чином на передовій поєдналися творчість та військова справа: саме тут Олександр Безсонов втілив свою давню мрію в життя: в січні 2016 року вперше вийшла в ефір радіостанція, яка покриває 75% території Мар’їнки (Сашко бідкається, що через не вельми зручне географічне розташування радіостанція не може покрити все місто). Формат радіо, за словами його ідейного натхненника - ретро, але дещо в модифікованому вигляді, з вкрапленням сучасної музики.

- Людям зараз дуже треба позитив в житті, а репертуар моєї радіостанції якнайкраще продукує позитивні емоції: електронна запальна танцювальна музика 90-х років несе в собі саме таку енергетику. В ефір виходить не лише зарубіжна музика, а й творчість українських виконавців. Я дуже хочу донести до людей, які живуть в цій частині України, український колорит, притаманні українцям людяність, доброту, гостинність, відкритість та щирість. Хочу, аби музика нас поєднала й допомогла пережити ці непрості часи.

Устаткування радіостанції, зі слів Олександра, любительське й доволі просте: передавач китайського виробництва, який чоловік придбав кілька років тому за півтори тисячі гривень, потужністю до 10 Вт, саморобна антена, зроблена зі шматка мідної труби й антенного дроту та ноутбук.

- Почути нас можна на частоті 93,1 FM. Для виходу в ефір вибрав вільну частоту, яка б не заважала іншим користувачам радіочастот. Повірте, апаратура в такій справі, як радіомовлення, не головне, адже це лише інструмент, який покликаний донести до слухача творчий задум автора, його світосприйняття. Давно мав намір зробити радіостанцію й ось бачите, як вийшло: на війні я втілив в життя свою мрію. А намір це, взагалі, магічна сила! Це рішучість діяти й отримувати результати своїх дій. Це доступно кожному: маєш намір, здійснюй свої мрії! Тому, я впевнений, що наш намір жити в мирній Україні зовсім скоро стане здійсненою мрією!

І на останок, як кажуть, час реклами: шановні жителі Мар’їнки, якщо вам не вистачає позитиву, налаштовуйте свої приймачі на хвилю 93,1 FM і військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади поділяться з вами музичним позитивом, який додасть життєвих сил і гарного настрою!

В Мар’їнці є своє радіо-FM, яке вийшло в ефір завдяки солдату 14 окремої механізованої бригади Олександру Безсонову ...

Опубликовано 14 омбр, прес-служба 9 марта 2016 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus