USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Боєць з Волині в суді добивається справедливості

12 Квітня 2016 20:30
23-річний боєць із Волині вже півроку доводить у суді, що він не злочинець. Хлопця, який зазнав поранення на сході України, та кілька місяців намагався потрапити на лікування до кількох військових шпиталів, звинувачують у дезертирстві.

Про це йдеться на каналі СТБ.

У кімнаті Олександра Корецького все нагадує про бойове минуле – бронежилет, маскувальний халат, а ще – сантиметрова скалка від бойової гранати, яка досі у тілі хлопця.

До 51 ОМБр Олександр Корецький потрапив ще за першої хвилі мобілізації. Поранення зазнав на Донеччині, в селі Андріївці. Тоді терористи застали їхній блокпост зненацька, почався мінометний обстріл.

«Ззаду вибухи були й щось мене ніби в спину вдарило, хлопці сказали, що в мене кров», - пригадує Олександр.

Лікарі доїхали до поранених лише за два дні. У Дніпропетровському шпиталі хлопцеві спинили кровотечу й відправили на лікування до Луцька. Та місцеві хірурги дістати скалку від гранати не ризикнули, тому бійця відправили додому. Згодом рана почала дошкуляти, і Олександр звернувся знову до шпиталю, але там йому відповіли, що лікарня переповнена тяжкопораненими з Іловайська.

«Не було місць, адже тоді лежали й в коридорах, і скрізь. Чого ти сюди приїхав, питали мене», - розповідає він.

Боєць довгий час поневірявся по лікарням, звертався й до військової частини, але там його чекала несподіванка. Виявилося, що його звинувачують у дезертирстві.
«Солдат, Корецький Олександр Володимирович, був відсутній 4 місяці. Він мав звернутися до військової частини, його мали взяти на облік і перенаправити до військового госпіталю, але він не з’являвся», - пояснює тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира військової частини ВО259 Олег Пані.

У військовій частині, де служив Олександр, про поранення знають, та щоб зняти з бійця усі звинувачення не вистачає довідок з військового шпиталю, того, який більше місяці відмовляв солдату у лікуванні.

Аби довести, що він не дезертир, Олександр Корецький збирається до Володимир-Волинського міського суду.

«Там вистояли, повернулися, і щоб так до них відносилися… Так не повинно бути», - переконує адвокат бійця Василь Нагорний.

Прокурори невблаганні, вважають пораненого винним. Але перед судом постане не лише Олександр. Днями прокуратура порушила нове карне провадження проти медиків, які відмовляли пораненому в госпіталізації.

«Халатне відношення до військової служби в особливий період, що передбачає покарання строком 5-7 років позбавлення волі, за фактом ненадання належної медичної допомоги», - пояснює військовий прокурор луцького гарнізону Олександр Левчук.

Сьгоднішнє засідання для бійця – четверте, та, крім постійних допитів в прокуратурі і судових засідань, хлопець має інший клопіт. Він шукає лікаря, який зможе нарешті дістати скалку від гранати з його тіла, адже за півтора роки жоден медик на це так і не наважився.

Як вже повідомляло Інформаційне агенство Волнські новини, окрім справи Олександра Корецького у Володимирі-Волинському розглянули справи Василя Яльницького та Олександра Хваса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus